Μουντομπάσκετ 2023

Προπονητής Ιράν: «Η Ισπανία κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με νατουραλιζέ τον Μπράουν, φέτος δεν τον είχε»

Ο Τούρκος προπονητής του Ιράν, Χακάν Ντεμίρ, άφησε αιχμές για τον αποκλεισμό της Ισπανίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τους νατουραλιζέ.

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Ισπανίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Χακάν Ντεμίρ έριξε το… καρφί του.

Ο Τούρκος προπονητής του Ιράν άφησε αιχμές για τη «φούρια ρόχα», λέγοντας πως πέρυσι κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ χάρη στον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος αγωνίστηκε ως νατουραλιζέ στη διοργάνωση.

Ωστόσο, φέτος δεν είχε στη διάθεσή της τον γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και γι’ αυτό απέτυχε. Μάλιστα, ο Ντεμίρ τόνισε πως η FIBA θα πρέπει να απαγορεύσει τη χρήση νατουραλιζέ παικτών.

«Θα πρέπει η FIBA να πάρει την απόφαση να απαγορεύσει του νατουραλιζέ. Υπάρχουν αρκετοί προπονητές από διάφορες χώρες που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους γι’ αυτή την κατάσταση. Πως μπορούμε να πούμε ότι είναι δίκαιη μία τέτοια διοργάνωση; Δεν το νομίζω. Η FIBA μπορεί να αποφασίσει και να μην επιτρέψει άλλο τους νατουραλιζέ. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Ο καθένας θα πρέπει να παίζει με τους γηγενείς παίκτες ή τουλάχιστον με παίκτες που έχουν ρίζες από τη χώρα», δήλωσε αρχικά ο Χακάν Ντεμίρ και πρόσθεσε:

«Όταν κάνεις έναν παίκτη νατουραλιζέ, το κάνεις για να κρύψεις τις ελλείψεις που έχει το μπάσκετ της χώρας σου. Φυσικά και ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πέρυσι, η Ισπανία πήρε το Ευρωμπάσκετ επειδή έκανε νατουραλιζέ έναν γκαρντ. Φέτος δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα, γιατί δεν ήταν στη διάθεσή τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x