Μουντομπάσκετ 2023

Ρογκαβόπουλος στο sport-fm.gr: «Η Εθνική έχει ταλέντο και… σουτέρ»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εμπιστοσύνη στο υπάρχον ταλέντο της Εθνικής ομάδας, παρά τις σημαντικές απουσίες αυτού του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μέσω του sport-fm.gr. Ο νέος άσος της Μπασκόνια θεωρεί πως υπάρχουν καλοί σουτέρ στο ρόστερ της «επίσημης αγαπημένης», αλλά τόνισε πως πέρα από αυτό προέχει να δημιουργηθεί η απαιτούμενη συνοχή εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τέλος, παρουσιάστηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση της μετακίνησής του σε μια ομάδα της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την παρουσία του στην προετοιμασία για μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση μετά το Προολυμπιακό: «Είναι ύψιστη τιμή και μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνει. Ευελπιστώ από την πλευρά μου να είμαι αντάξιος των προσδοκιών και να παρουσιάσω ένα καλό πρόσωπο, ώστε να μείνω μέχρι το τέλος και να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νιώθω αρκετά καλά, σκοπός είναι να γίνω ακόμη καλύτερος και να πάω ακόμη ψηλότερα. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό δουλεύω πάρα πολύ καθημερινά».

Ρογκαβόπουλος: «Η Εθνική έχει ταλέντο και σουτ»

-το αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση. Ουσιαστικά είναι σαν να έχουμε νοκ άουτ παιχνίδια από την αρχή, από τον όμιλο ακόμη, αφού ένα αποτέλεσμα μπορεί να τα αλλάξει όλα. Σημασία έχει να βρεθείς εσύ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μπορεί να είσαι καλύτερος και να έχεις ένα κακό βράδυ και να σου στοιχίσει ή αντίστοιχα να είσαι το αουτσάιντερ και να σου βγουν όλα σε ένα ματς και να προχωρήσεις. Αυτή είναι η ομορφιά ή και η… ασχήμια του τουρνουά. Όπως το δει κανείς… Δεν μπορείς να ορίσεις τον πήχη κάπου συγκεκριμένα. Αν σου βγουν τα παιχνίδια μπορείς να πας πολύ ψηλά, αν όχι μπορεί να βρεθείς πολύ μακριά από τους στόχους σου».

-το αν ο ίδιος μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο σουτ της Εθνικής ομάδας: «Θεωρώ πως έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά. Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν παιδιά που σουτάρουν και καλύτερα. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τα σουτ. Η ομάδα θεωρώ πως έχει αρκετό ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Το θέμα είναι να αποκτήσουμε τη χημεία που απαιτείται και την ταυτότητα που θέλουμε, ώστε να αποδώσουμε όλοι στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας».

-το άλμα στην Μπασκόνια και στην Ευρωλίγκα: «Είναι μεγάλη η χαρά που ανήκω στην Μπασκόνια. Είχα μια καλή χρονιά στην Τουρκία, όπου θεωρώ πως εξελίχθηκα, αλλά τώρα οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου που δίνει ευκαιρίες σε παίκτες. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος στην Ισπανία και την Ευρωλίγκα. Θα δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της ομάδας και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x