Μουντομπάσκετ 2023

Ρογκαβόπουλος στο sport-fm.gr: «Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στις ΗΠΑ - Δεν πάμε με ηττοπάθεια»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr για τη νίκη της Ελλάδας επί της Ιορδανίας, ενώ σχολίασε το επερχόμενο ματς της «γαλανόλευκης» με τις ΗΠΑ.

Με ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιορδανίας, την οποία νίκησε 92-71 και έτσι μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της «γαλανόλευκης» ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που στο πρώτο του ματς με την Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση έβαλε 10 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Ο φόργουορντ της Μπασκόνια μίλησε στον απεσταλμένο του sport-fm.gr Χρήστο Ρομπόλη για την εμφάνιση κόντρα στην Ιορδανία, αλλά και για τις επερχόμενες αναμετρήσης της «επίσημης αγαπημένης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Νίκη στην πρεμιέρα με καλή εμφάνιση κατά διαστήματα για την Εθνική. Πως το έζησες εσύ από μέσα;

«Νομίζω ήταν μία σημαντική στιγμή για όλους μας, το ευχαριστηθήκαμε. Σταδιακά ρολάραμε και καταφέραμε να πάρουμε τη διαφορά. Συνεχίζουμε, έχει πολύ δρόμο το τουρνουά, είμαστε ευχαριστημένοι αλλά πάμε παρακάτω».

Η ομάδα φάνηκε να προσαρμόζεται γρήγορα στα προβλήματα και τις απουσίες, είδαμε αρκετά σχήματα χωρίς πεντάρι και με διαφορετικά τεσσάρια, αλλά η ομάδα φάνηκε να λειτουργεί καλά.

«Καταρχήν περαστικά στον Ντινάρα (σ.σ. Μήτογλου), είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και τον θέλαμε μαζί μας. Του εύχομαι να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται καλά, από εκεί και πέρα πρέπει να προσαρμοστούμε σε όσους παίκτες έχουμε και σε ό,τι ομάδα έχουμε, κι αυτό κάνουμε».

Για έναν καλό σουτέρ όπως εσύ, αυτό το 8/15 που είχε η Ελλάδα στην αρχή του αγώνα πρέπει να ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για την ομάδα.

«Συνεχίζουμε, ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς στη διάρκεια του αγώνα, και προχωράμε».

Τώρα η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα θεωρητικά «εύκολο» παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ καθώς δεν υπάρχει πίεση, και έναν «τελικό» με Νέα Ζηλανδία.

«Δεν το βλέπουμε έτσι, εμείς θα πάμε να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, δεν πάμε ποτέ με ηττοπάθεια. Σε όλα τα παιχνίδια στο Παγκόσμιο υπάρχει πίεση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x