Μουντομπάσκετ 2023

Ταξιδεύει με την αποστολή της Σερβίας από Μανίλα ο Σίμανιτς που έχασε το νεφρό του

Ο Μπόρισα Σίμανιτς, που έχασε το νεφρό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αναχώρησε με την αποστολή της Σερβίας από τη Μανίλα.

Με τον Μπόρισα Σίμανιτς παρόντα αναχώρησε νωρίς το πρωί από τη Μανίλα η αποστολή της Σερβίας μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο φόργουορντ της Σαραγόσα ήταν ο μεγάλος άτυχος των «πλάβι» που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, καθώς έχασε το νεφρό του μετά από χτύπημα σε μια ανύποπτη φάση. Παρότι χειρουργήθηκε μόλις πριν μια εβδομάδα, ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή συνοδεία αρκετών γιατρών.

«Διαμορφώθηκε ένας ειδικός χώρος για να μπει ένα κρεβάτι στην πίσω πλευρά του αεροσκάφους προκειμένου να πετάξει με την υπόλοιπη ομάδα. Μια ιατρική ομάδα θα πλαισιώνει τον Μπόρισα, ενώ μαζί του είναι η μητέρα και η σύντροφός του. Ζητούμε να σεβαστείτε την κατάσταση. Ο Μπόρισα είναι καλά, αλλά απλώς κουράζεται εύκολα», δήλωσε ο γιατρός της εθνικής Σερβίας, Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς.

Ο 25χρονος άσος θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις μετά την επιστροφή του στο Βελιγράδι (η πτήση προσγειώνεται στις 22:30 το βράδυ). Σε πρώτη φάση εκτιμάται πως μετά από μια απουσία κάποιων μηνών, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση, έστω και με ένα νεφρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x