Μουντομπάσκετ 2023

Ζόρντι Φερνάντεθ κατά διαιτησίας με Σερβία: «Με τόσα φάουλ πώς να παίξεις;»

Αιχμές για τη διαιτησία από τον προπονητή του Καναδά, Ζόρντι Φερνάντεθ, μετά την ήττα από τη Σερβία.

Στην ευστοχία της Σερβίας, αλλά και την αδυναμία της ομάδας του να παίξει σκληρά λόγω των φάουλ απέδωσε την ήττα του Καναδά από την Σερβία (95-86) ο προπονητής της ομάδας, Ζόρντι Φερνάντεθ. Πάντως δεν παρέλειψε να εκφράσει παράπονα και για την αμυντική συμπεριφορά της δικής του ομάδας.

«Συγχαρητήρια στη Σερβία, σε όλους, έκαναν σπουδαίο ματς, έπαιξαν με δύναμη. Περισσότερο χάσαμε εμείς το παιχνίδι, παρά το κέρδισε η Σερβία. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Ήμασταν OK στην επίθεση, όμως όταν μία ομάδα σουτάρει έτσι, δεν μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα. Δουλεύουμε κάθε ημέρα, θα προχωρήσουμε για το επόμενο παιχνίδι. Θα παίξουμε για μετάλλιο. Ξέρω ότι υπάρχουν συναισθήματα, ξέρω όμως ότι οι παίκτες μου θα παλέψουν για το μετάλλιο. Τα φάουλ είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Υπάρχουν τρεις διαιτητές που είναι εκεί για να κρίνουν. Εμάς η δουλειά μας είναι να προπονούμε. Όταν έχουμε τόσα φάουλ, δεν μπορούμε να παίξουμε σκληρά. Πήρα τεχνική επειδή το ήθελα, είχα τους λόγους μου. Ευχαριστώ τους διαιτητές που κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ. Πρέπει να βελτιωθούμε. Κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να παλέψεις σε υψηλό επίπεδο, σε κάνει καλύτερο», τόνισε ο Ισπανός προπονητής.

«Αυτά τα παιδιά είναι παραδείγματα προς μίμηση. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε και να μπούμε με ενθουσιασμό στον μικρό τελικό. Πριν από 10 λεπτά είχα νεύρα, τώρα ανυπομονώ για το ματς του μεταλλίου. Η Σερβία έπαιξε φίζικαλ, ξέραμε ότι είναι αμυντική ομάδα, όμως κι εμείς σκοράραμε καλά, η επίθεση δεν ήταν το πρόβλημά μας. Απλώς δεν μπορούσαμε να μαρκάρουμε κανέναν. Αν δεν μαρκάρουμε ομαδικά, δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Ο Πέσιτς είναι σπουδαίος προπονητής, είχε τους παίκτες του έτοιμους. Με όλο το σεβασμό, απλώς δεν μαρκάραμε κανέναν. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, επιθετικά το ξαναλέω, δεν ήμασταν κακοί, όμως δεν μείναμε μπροστά από τους αντιπάλους μας, δεν πήραμε το αμυντικό ριμπάουντ για να τρέξουμε. Έτσι χάνεις τα ματς. Δεν κοιτάζω τι έκανε η Σερβία, κοιτάζω τι κάναμε εμείς. Ειμαστε μία ομάδα με μέλλον, θέλουμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας με ένα μετάλλιο. Κι αυτό θα είναι σπουδαίο», πρόσθεσε.

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ, από την πλευρά του, σημείωσε: «Συγχαρητήρια στη Σερβία, έκανε σπουδαίο ματς, με δυναμισμό, ήταν πειθαρχημένη και πρέπει να της το δώσουμε. Παλέψαμε, σε όλο το ματς, πραγματικά συγχαρητήρια στη Σερβία. Και οι δύο ομάδες ήμασταν δυναμικές, μας παγίδευσαν, πήγαν στο κλέψιμο, έπαιξαν σκληρά, όσο κι εμείς. Το σύστημα της διοργάνωσης με μπέρδεψε, ήταν το πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, προσπάθησα να τα μάθω όλα όσο πιο γρήγορα γινόταν. Δεν με εξέπληξε η Σερβία, έκανε σπουδαία δουλειά, ειλικρινά ήταν διασκεδαστικό παιχνίδι. Χάσαμε, ήταν μία εμπειρία, έχουμε άλλο ένα ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x