Ελλάδα

Άαρον Χάρισον: Ψυχρός εκτελεστής από τρεις θέσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ο Άαρον Χάρισον βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και το sportfm.gr σας παρουσιάζει τον 25χρονο γκαρντ/φόργουορντ.

Όπως φαίνεται ο Άαρον Χάρισον πλησιάζει στον Ολυμπιακό.

Μετά από αρκετές περιπτώσεις που εξέτασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, κατέληξε στην περίπτωση του Άαρον Χάρισον για την ενίσχυση της περιφέρειας των ερυθρολεύκων.

Ο τέως παίκτης της Γαλατασαράι συστήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πριν από περίπου δύο χρόνια όταν και υπέγραψε στη Τούρκικη ομάδα και το sport-fm.gr αναλύει τι μπορεί να προσφέρει στους Πειραιώτες.

ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ, ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ



Την καριέρα του στο κολέγιο του Κεντάκι την ξεκίνησε με τη θέση που συνεχίζει να παίζει μέχρι και σήμερα. Εκείνη του σούτινγκ γκαρντ. Τα ποσοστά του ήταν εκπληκτικά. Περίπου 14 πόντοι με 36% στα τρίποντα, ήταν οι αριθμοί του στην ηλικία των 18 ετών.

Στα χρόνια που ήταν εκεί ο γεννημένος στο Τέξας, σκόρερ, έζησε στιγμές τις οποίες θα θυμάται για πάντα. Έβαλε αρκετά buzzer beater, όπως και βολές που έδωσαν νίκη στην ομάδα του.

Εκτός από τις στιγμές ο Χάρισον θα θυμάται και τους συμπαίκτες του.

Εκεί συνάντησε, μπασκετμπολίστες όπως ο Καρλ Άντονι Τάουνς, ο Ντέβιν Μπούκερ και Γουίλι Κόλει-Στάϊν, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.



Ωστόσο, εκτός από τέτοιες προσωπικότητες είχε και μία συμπαράσταση που δεν είναι άλλη από τον ίδιο του τον αδερφό του, Άντριου.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΝΤΡΑΦΤ, 35 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΒΑ



Παρόλο που έκανε την προσπάθειά του το 2015 δεν έγινε ποτέ draft.

Παίζοντας στο Summer League, ο γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1994 γκαρντ, με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρντετς, κέρδισε και μία θέση στο ρόστερ της ομάδας. Το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2015, απέναντι στους Φιλαδέφια 76ερς. Κορυφαία του εμφάνιση οι 6 πόντοι συνδυαστικά με 5 ριμπάουντ κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για τον Αμερικανό. Έπαιξε στη G League με αρκετές ομάδες, ενώ η τελευταία του στο ΝΒΑ ήταν οι Μάβερικς με τους οποίους υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο στις 22 Νοεμβρίου του 2018.

Η ομάδα του Ντάλας εν τέλει τον κράτησε μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς να του προτείνει συμβόλαιο για την επόμενη.

Συνολικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε περίπου 10 λεπτά ανά παιχνίδι (35 ματς) είχε κατά μέσο όρο 2.3 πόντους και 0.5 ασίστ. Προφανώς και λόγω της μικρής συμμετοχής του.

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ



5 Σεπτεμβρίου του 2018 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γαλατασαράϊ. Η τούρκικη ομάδα αναγνώρισε την αξία του και τον πρόσθεσε στο ρόστερ της με ένα υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της (Eurocup).

Μετά και την πρώτη του εκπληκτική σεζόν (13.1 πόντοι με 44% έξω από τα 6.75) το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης του πρότεινε ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία και επετεύχθη τελικώς. Ο 24χρονος-τότε-σούτινγκ γκαρντ έβαλε την υπογραφή του για 1+1 επιπλέον χρόνια.

Ωστόσο, θα αναρωτιέται κανείς γιατί τώρα είναι ελεύθερος να επιλέξει την επόμενη ομάδα του.

Όπως διαρρέεται η Γαλατά δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της με συνέπεια ο Χάρισον να χρησιμοποίησε έναν ειδικό όρο opt-out για τέτοιες καταστάσεις.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ «2», ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ «1» ΚΑΙ «3»



Ένα από τα προτερήματα του Άαρον Χάρισον είναι το γεγονός ότι έχει την ευχέρεια να προσφέρει σε παραπάνω από μία θέσεις, όντας ένας μοντέρνος περιφερειακός. Ο τίτλος του κειμένου (Ψυχρός εκτελεστής από τρεις θέσεις) αντικατοπτρίζει απολύτως την πραγματικότητα.

Η εκτελεστική του δεινότητα είναι τέτοια που του δίνει τη δυνατότητα σε κάθε συνθήκη να προσφέρει στην επιθετική συγκομιδή της ομάδας του, όπως και σε καταστάσεις pick n roll.

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, ΑΟΣΜΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ

Βλέποντας τον πρώην παίκτη των Μάβερικς καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα, ο οποίος θα σε βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σκοράρισμα.

Ξεκινώντας περιφερειακά και από τα 6.75 θα λέγαμε πως πρόκειται για έναν πολύ ικανό σουτέρ, κάτι που φανερώνει και το φετινό ποσοστό του στο Eurocup (38%). Μπορεί να εκτελέσει μετά από ντρίπλα ή εν στάση και δεν έχει θέμα να ξεμαρκαριστεί από τον αμυντικό που προσπαθεί να τον περιορίσει. Ταυτόχρονα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βγει από τα σκριν και να σκοράρει είτε για δύο είτε για τρεις πόντους.

Εκτός από τα σουτ τριών πόντων, είναι φανερό πως για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ έχει ικανοποιητικό αριθμό σε ασίστ (2.9), άρα ως ένα βαθμό μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του επιθετικά, ενώ είναι ένας ιδιαίτερα ικανός «κλέφτης» (1.1).

Για να κλείσουμε με το επιθετικό του «κρεσέντο» μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία πολύ καλή πάστα παίκτη, ο οποίος μπορεί να «τρυπήσει» τα διχτάκια. Στο μπάσιμο δεν έχει ιδιαίτερο θέμα, καθώς οι «μπούκες» του είναι συχνό φαινόμενο.

Οι 15.9 πόντοι που έβαζε σε 31:06 λεπτά τον κάνουν αυτομάτως αξιόπιστο, ενώ δεν μπορείς να του κάνεις φάουλ που τον στέλνουν στη "γραμμή της φιλανθρωπίας", καθώς σε «τιμωρεί» με ποσοστό 85.9%.

Στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού δεν θα λέγαμε πως είναι το ίδιο ικανός, όσο στο επιθετικό.

Παρότι είναι σε ένα βαθμό αθλητικός, με μπόι γύρω στα 198 εκατοστά δεν μπορεί να πει κανείς πως μπορεί να περιορίσει τον αντίπαλό του, όπως ο... Τσαρλς Τζένκινς.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων θα πρέπει να βρει τους κατάλληλους παίκτες στην πεντάδα των Πειραιωτών, με σκοπό να καλύψει τις (όποιες) αδυναμίες του που αρκετές φορές είναι... τρανταχτές.

Αν τελικώς η συμφωνία με τον Χάρισον γίνει πράξει τότε ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στην περιφέρεια του έναν παίκτη που θα τον βοηθήσει. Τα χαρακτηριστικά του είναι σπάνια στην Ευρώπη και δείχνει έτοιμος για ομάδα Ευρωλίγκας από... χθες!

Επιμέλεια: Θανάσης Ρενδούμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x