Μουντομπάσκετ 2023

«Αεράτη» πρεμιέρα για την Εθνική μας!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική μας ομάδα, που συνέτριψε 85-60 το Μαυροβούνιο έχοντας τρομερό πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

«Αεράτη» η Εθνική μας!

Με την αμυντική λειτουργία της να… τσακίζει κόκαλα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, η «επίσημη αγαπημένη» δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα και συνέτριψε 85-60 το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και «έπνιξε» την ομάδα του Μίτροβιτς, ενώ επιθετικά βρήκε πολλές λύσεις και τελείωσε με 4 παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ο Πρίντεζης, που είχε 16 πόντους με 5/6 εντός παιδιάς. Από… κοντά και ο Παπαγιάννης, που είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε μόλις για 16 λεπτά (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Την Τρίτη το επόμενο ματς κόντρα στη Βραζιλία.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά τον αγώνα και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Η Εθνική μας ζοριζόταν στο σετ παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο τρίλεπτο είχε σημειώσει μόλις 3 πόντους (3-2).

Από ‘κει και πέρα, μπήκε στην εξίσωση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο άκρες του παρκέ: με τον σταρ των Μπακς να πατάει γκάζι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτρεξε σερί 10-0 για να ξεφύγει στο σκορ (15-4 στο 8’).



Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Εθνικής μας δεν επέτρεψε στους Μαυροβούνιους να βρουν εύκολους πόντους και κυρίως τους ανάγκασε σε πολλά λάθη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την «επίσημη αγαπημένη» στο +8 (17-9).

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα 6-0, ξέφυγαν ακόμα περισσότερο (23-9 στο 13’). Η Εθνική μας «έπνιξε» την ομάδα του Μίτροβιτς με την εξαιρετική άμυνά της και με σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασε στο +20 (33-13 στο 16’).

Από ‘κει και πέρα, ήταν φανερό πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βρει ρυθμό και στις δύο άκρες του παρκέ, με συνέπεια να κλείσει το πρώτο μέρος στο +26 (42-16) έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη.



Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και η Εθνική μας ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Μαυροβούνιους. Με τρίποντο του Μπουρούση, η «επίσημη αγαπημένη» έφτασε στο +27 (47-20 στο 22’), ενώ κάπου εκεί η ομάδα του Σκουρτόπουλου έριξε στροφές και χαλάρωσε αμυντικά.

Κάπως έτσι, οι παίκτες του Μίτροβιτς βρήκαν διαδρόμους προς το καλάθι της Εθνικής λόγω και τριών φάουλ που χρεώθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για να μειώσουν κάπως (51-31 στο 26’). Οι φωνές του ομοσπονδιακού τεχνικού μας ξύπνησαν τους διεθνείς μας, που ξέφυγαν και πάλι στο σκορ, ενώ με ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα του Παπαγιάννη έκλεισαν με +25 την τρίτη περίοδο (63-38).



Το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε τυπική διαδικασία, με τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να ξεκινούν με επιμέρους σκορ 7-2 και να φτάνουν για πρώτη φορά στο +30 (70-40 στο 32’).

Κάπου εκεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος βρήκε την ευκαιρία για δοκιμές και πειραματισμούς, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και προφύλαξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με το second unit στο παρκέ, η Εθνική μας έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων, αλλά συντηρούσε μια διαφορά πάνω από 20 πόντους (75-47 στο 36’). Το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί ήταν το τελικό σκορ, με την «επίσημη αγαπημένη» να φτάνει στο 85-60 και να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 7, Καλάθης 5 (7 ασίστ), Μπουρούσης 12, Σλούκας 4, Βασιλόπουλος, Γ. Αντετοκούνμπο 10 (8 ριμπ.), Θ. Αντετοκούνμπο 8, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Μάντζαρης 2 (5 ασίστ), Παπαγιάννης 15 (8 ριμπ.)

Μαυροβούνιο (Μίτροβιτς): Βούτσεβιτς 12, Ντούμπλιεβιτς 5, Τοντόροβιτς 2, Ιβάνοβιτς 9, Νίνταμ 5, Πέταρ Πόποβιτς 11, Σεντ Σέχοβιτς 2, Σουάντ Σέχοβιτς 3, Αλέξα Πόποβιτς, Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Μπιέλιτσα 9





Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x