NBA

Ανησυχία στο ΝΒΑ για τους παίκτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου υπάρχει έντονη ανησυχία για τους παίκτες που αντιμετώπισαν τον κορωνοϊό

Η σεζόν στο NBA προβλέπεται να ξεκινήσει σύμφωνα με τον ως τώρα προγραμματισμό στις 31 Ιούλη. Ωστόσο, τα κρούσματα του κορωνοϊού ήταν τουλάχιστον 30 σε σύνολο 302 παικτών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της αμερικανικής λίγκας.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η πλήρης ανάρρωσή τους από τον κορωνοϊό, όσο οι δυσκολίες που ενδέχεται να ανακύψουν από τη συμμετοχή τους σε αγώνες πολύ υψηλών ταχυτήτων και απαιτήσεων σε συνδυασμό με την επιβάρυνση που έχει υποστεί ήδη ο οργανισμός τους εξαιτίας της «μάχης» που έδωσαν με τη νόσο Covid-19.

Ο ειδικός καρδιολόγος και σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Αθλητών Μπάσκετ του NBA Μάθιου Μαρτίνες προειδοποίησε σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος για τους παίκτες που νόσησαν από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα καρδιολογικής φύσεως για τους αθλητές αυτούς και ότι η επιβάρυνση ενδέχεται να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για τους καλαθοσφαιριστές και να βρεθούν προ εκπλήξεως.

Ο έμπειρος γιατρός πρότεινε στους παίκτες να ξεκουραστούν για ένα διάστημα προκειμένου να αναρρώσουν πλήρως και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο 100% στη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια που τους περιμένει.

Οι ιθύνοντες της λίγκας και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ εξετάζουν λεπτομερώς τις οδηγίες των γιατρών και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με την υγεία των παικτών.

Επιμέλεια:Κωνσταντίνος Καλογιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x