Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

ΑΟ Βάρης: Κάτι «ψήνεται» στο μπάσκετ της περιοχής

Ο ΑΟ Βάρης χτίζει κάτι πολύ καλό στο χώρο του μπάσκετ.

Η περιοχή της Βάρης είναι συνδυασμένη στο μυαλό των περισσοτέρων με τα Βλάχικα. Πέρα όμως από τα αγαπημένα ψητά, η περιοχή μυρίζει και πολύ… μπάσκετ χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια στο άθλημα που κάνει ο ΑΟ Βάρης, ο Αναγυρούς, όπως είναι το πλήρες όνομά του.

Ο σύλλογος συμπληρώνει φέτος αισίως 31 χρόνια ζωής και χωρίς αμφιβολία διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, μέχρι… τις επόμενες. Μετά από δύο διαδοχικές ανόδους, η ομάδα θα λάβει φέτος μέρος στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ και θεωρείται από τα φαβορί για να ανέβει ακόμη μία κατηγορία στο τέλος της σεζόν.

Η ανοδική πορεία του ΑΟ Βάρης, ωστόσο, δεν «αγοράστηκε». Δημιουργήθηκε βήμα-βήμα. Το ρόστερ αποτελείται κατά 90% από αθλητές που είναι δημότες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και 80% από αθλητές που έχουν βγει από την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών. Η βάση του ανδρικού τμήματος είναι η φουρνιά που είχε βρεθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων το 2016-2017. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο σύλλογος δεν έχει αυτοσκοπό το αποτέλεσμα, αλλά επιθυμεί να φτάσει σε αυτό αναδεικνύοντας παίκτες από την ευρύτερη περιοχή και συμβάλλοντας στο να αγαπήσουν μικροί και μεγαλύτεροι το άθλημα στην Ανατολική Αττική.

Φυσικά πέρα από την ανδρική ομάδα και τις βλέψεις της για μία ακόμη άνοδο φέτος, ο ΑΟ Βάρης δραστηριοποιείται σε όλα τα φάσματα του μπάσκετ. Το τμήμα Γυναικών αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, οι ακαδημίες έχουν πάνω από 60 μικρούς αθλητές και αθλήτριες, το εφηβικό συμμετέχει στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ, το παιδικό στη Γ’ ΕΣΚΑΝΑ, ενώ Νεάνιδες και Κορασίδες στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ.

Όλα αυτά γίνονται με μεράκι από τη διοίκηση της ομάδας. Πρόεδρος είναι ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Σάββας και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Τόλης, επιχειρηματίας αλλά και παλιός αθλητής του συλλόγου. Υπεύθυνος ανδρικού τμήματος είναι ο Τάσος Κατσιούλης, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΑΣ Ελληνικού αλλά πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ. Γενικός Αρχηγός στην ομάδα ανέλαβε φέτος ο Γιάννης Καραπιπέρης, επιχειρηματίας που έχει περάσει με επιτυχία από την ίδια θέση του ΑΣ Πέρα συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική και την παραμονή σε αυτή.

Στην ανδρική ομάδα προπονητής είναι ο Θεολόγος Μεϊμάρογλου, που ήταν πρωταθλητής το 2019 στη Δ’ ΕΣΚΑΝΑ και πήρε την άνοδο για την Γ’ ΕΣΚΑΝΑ το 2020. Βοηθός του από πέρσι είναι ο Δημήτρης Ριζούλης, αλλά και ο παλιός αθλητής του συλλόγου, Γιάννης Ρουμελιώτης, ενώ στο σταφ υπάρχει και ένας ακόμη πρώην παίκτης της ομάδας, ο Θανάσης Ματσούνης.

Το ρόστερ της ομάδας:
Ηλίας Βαρδάλος (33 ετών, 1.90): Ήρθε το 2020 μετά από 3 χρόνια αρχηγός με τον ΑΣ Πέρα στη Γ’ Εθνική.
Ζαφείρης Υφαντόπουλος (33 ετών, 1.85: Ήρθε το 2020 μετά από επιτυχημένη παρουσία στις εθνικές κατηγορίες με Βόλο και Χανιά.
Κώστας Παπαθέος (23 ετών, 1.85: Από τις ακαδημίες ομάδας.
Μανώλης Χασάπης (21 ετών 1.85): Από τις ακαδημίες ομάδας.

Χάρης Αγαλιώτης (29 ετών, 1.88): Από τις ακαδημίες ομάδας.
Ηλίας Δρίτσας (22 ετών, 1.88): Από τις ακαδημίες ομάδας.
Αντώνης Μακρυγιάννης (40 ετών, 1.88): Ήρθε το 2018 και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.
Θεοδόσης Φουντούλης (31 ετών, 1.90): αρχηγός της ομάδας, μέλος της από το 2000.
Μάριος Κατσιούλης (29 ετών, 1.92: Από τις ακαδημίες ομάδας.
Γιάννης Βαρβαρίγος (22 ετών, 1.88): Από τις ακαδημίες ομάδας.
Κώστας Πρωτόπαπας (21 ετών, 1.90): Από τις ακαδημίες ομάδας
Άλκης Παπαματθαίου (23 ετών, 2.03): Παίκτης της ομάδας από το 2017.
Γιάννης Τσολάκης (38 ετών, 1,98): Μεταγραφή, έρχεται από τον Πορφύρα και μετά από μακρά θητεία σε Α2, Β’ και Γ’ Εθνική, όπου ήταν από τους πρώτους σκόρερ.

Από το εφηβικό και τις ακαδημίες ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα:
Γιώργος Σάββας (19 ετών, 1.85)
Ιωσήφ Πρωτοψάλτης (19 ετών, 1.90)
Ηλίας Λεπενιώτης (17 ετών, 1.80)
Γρηγόρης Καραπιπέρης (17 ετών, 1.93)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x