Ελλάδα

Σεφτές για Κάτας στο «Αλεξάνδρειο»

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε εκτός έδρας του Άρη 93-75, στο ντεμπούτο Κάτας στην Basket League.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Basket League o Όντεντ Κάτας!

Με πειστική εμφάνιση και πληθώρα επιλογών στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πανηγύρισε την νίκη στο «Nick Galis Hall» με σκορ 93-75 επί του Άρη, για την 4η εξ αναβολής αγωνιστική της Basket League.

Οι «πράσινοι» με κορυφαίους στην επίθεση τους Ντίνο Μήτογλου (14π. – 8ριμπ.) και Μπεν Μπέντιλ (14π.- 10ριμπ.), πήραν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», που είχαν τον Κουέντον ΝτεΚόζι (22π.) να παλεύει μόνος του κόντρα στα θηρία του Παναθηναϊκού.

Με κλειδί την δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, το «τριφύλλι» έκανε το 9-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, την στιγμή που οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 3-8 και παραμένουν ουραγοί.

Ο Άρης στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μίλαν Μιλόσεβιτς και Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο «Αλεξάνδρειο» χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Το ματς

Με τρίποντα των Τσάλμερς και ΝτεΚόζι ο Άρης έδειξε να μπαίνει δυνατά, σε ένα ματς που ήταν ξεκάθαρο ότι αν δεν κατάφερνε να πιάσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, δεν θα είχε πολλές πιθανότητες για την νίκη. Ο Νέντοβιτς με δύο δικά του σουτ τριών πόντων έκανε το 6-10, ο Μήτογλου πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα, ενώ Μποχωρίδης και Σαντ-Ρος αύξησαν την διαφορά στο +8 (15-23). Ωστόσο Λιτλ και ΝτεΚόζι, μείωσαν σε 20-23, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.



Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη που σημείωσε οκτώ πόντους και… μοίρασε δύο εντυπωσιακές τάπες στους παίκτες του Άρη, οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι και στο +13 (34-47). Οι τρίποντες βόμβες των Μπέντιλ, Νέντοβιτς και Κασελάκη, είχαν απάντηση τους φιλότιμους ΝτεΚόζι και Σιροδήλια που με δικά τους καλάθια, «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο με σκορ 36-47.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ξεκάθαρα το πιο ισορροπημένο της αναμέτρησης . Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς με +20 (44-64), όμως ο συγκινητικός ΝτεΚόζι που πραγματικά κρατούσε μόνος του τον Άρη στο ματς, μείωσε και μαζί με τον Σλαφτσάκη που τα έβαζε στα ίσα με τα θηρία του Παναθηναϊκού και κυρίως τον μαγικό στην επίθεση Μήτογλου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 61-72, με τον Άρη να παλεύει για την ανατροπή και το «τριφύλλι» να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του.



Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε και άλλους παίκτες που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Μπέντιλ έφτασε στο νταμπ-νταμπλ, ενώ ο Όγκαστ έδειξε να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δόθηκε. Ο ΝτεΚόζι αποβλήθηκε με πέντε φάουλ λίγο πριν το τέλος και αφού είχε καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις, με το τελικό 75-93 να αποτυπώνει ξεκάθαρα την εικόνα του ματς.

Δεκάλεπτα: 20-23, 36-47, 61-72, 75-93

Έκανε τη διαφορά: Μπορεί ο Ντίνος Μήτογλου και ο Μπεν Μπέντιλ να ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, όμως χωρίς την καθοριστική εμφάνιση του Κουέντον ΝτεΚόζι για τον Άρη, το ματς θα είχε πάρει διαστάσεις διασυρμού.

Για... πάγκο: Χαριτόπουλος από τον Άρη και Καλαϊτζάκης από τον Πανθηναϊκό. Κανένας από τους δύο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και στον χρόνο που αγωνίστηκε.

Η στιγμή του ματς: Η εντυπωσιακή τάπα του Γιώργου Παπαγιάννη πάνω στον Χαριτόπουλο

Το στατιστικό του αγώνα: Τα 50 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού, έναντι 32 του Άρη.







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x