Euroleague

Πήρε το «θρίλερ» η Βαλένθια

Χάρη σε καλάθι του Βαν Ρόσομ στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Βαλένθια νίκησε 65-63 τη Βιλερμπάν στο Λεβάντε για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια διάκρισης.

Χάρη σε ένα καλάθι του Βαν Ρόσομ στα 16’’ πριν τη λήξη, η Βαλένθια νίκησε τη Βιλερμπάν 65-63 στο «Λα Φοντέτα» στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας και πήρε την πρώτη της νίκη, αφήνοντας με την προσπάθεια τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Οι «νυχτερίδες» έφτασαν στο +10 στην πρώτη περίοδο, όμως, στη συνέχεια, η Βιλερμπάν προηγήθηκε και το ματς έγινε ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να φτάσουμε στο 63-63 της τελευταίας περιόδου, με τον Βαν Ρόσομ να κάνει το 65-63 και τον Νουά να αστοχεί στο τελευταίο τρίποντο των Γάλλων.

Κορυφαίοι των Ισπανών ήταν οι Ουίλιαμς με 15 και Τόμπεϊ με 10 πόντους. Για τους Γάλλους, ξεχώρισαν οι Φαλ με 14 και Νόρις με 11 πόντους.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και για αυτό υπήρξε αστοχία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έγινε το 18-17 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, φτάσαμε στο +10 για τις «νυχτερίδες», όμως η Βιλερμπάν απάντησε με τους Φαλ και Νόρις και κατάφερε να προηγηθεί. Η Βαλένθια βρήκε τις λύσεις με τον Ουίλιαμς και έφτασε στο +4 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να βρουν τις λύσεις μέσα στη γαλλική ρακέτα και έφτασαν στο +3 στην ολοκλήρωση του τριαατάλεπτου. Στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου, οι «νυχτερίδες» έφτασαν στο +7. Εκεί, η Βιλερμπάν ισοφάρισε 63-63 και έμεναν 25'’. Ο Βαν Ρόσομ πήρε την τελευταία επίθεση για τη Βαλένθια και με λέι απ έκανε το 65-63 στα 16''. Η Βαλένθια είχε να δώσει τρία φάουλ και αυτό βοήθησε τους Ισπανούς να μειώσουν το χρόνο της τελευταίας επίθεσης της Βιλερμπαν, που είχε μόλις 4’’. Σε αυτά, η μπάλα κατέληξε στον Νουά, ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο.


Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-33, 50-47, 65-63



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x