Euroleague

«Ανεστησε» τη Βαλένθια σε επικό ματς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Στο καλύτερο παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκα, η Βαλένθια επικράτησε στη δεύτερη παράταση 105-103 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Τι ματσάρα ήταν αυτή! Βαλένθια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρνιόντουσαν πεισματικά να παραδώσουν τα «όπλα» και να ηττηθούν για 50 αγωνιστικά λεπτά, με τους Ισπανούς στο τέλος να παίρνουν το ντέρμπι στις λεπτομέρειες με σκορ 105-103, αφού ο συγκλονιστικός Μάικ Τζέιμς αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή!

Μια νίκη που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο η Βαλένθια καθώς μείωσε τη διαφορά από την οκτάδα στη μία νίκη διαφορά με ρεκόρ 12-12, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί τριών συνεχόμενων ηττών. Από την άλλη, οι Ρώσοι συνέχισαν τις προβληματικές εμφανίσεις τους, λόγω και των σοβαρών απουσιών, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα τους στα πέντε τελευταία.

Για τους γηπεδούχους, κορυφαίοι ήταν οιΠρέπελιτς (22 πόντους και 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και ο Κάλινιτς (22 πόντους, 5 ασίστ). Από κοντά ακολούθησαν οι Ντούμπλιεβιτς (14 πόντους, 12 ριμπάουντ) και Χέρμανσον (17 πόντουε).

Για τους Μοσχοβίτες, συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Μάικ Τζέιμς που πήγε να πάρει μόνος του το ματς, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας με τους 37 πόντους που πέτυχε, ενώ παράλληλα είχε και 7 ασίστ.

Το ματς:

Κακός ο αγωνιστικός ρυθμός στα πρώτα 5.5 λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κατά κύριο λόγο από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» (9-8 στο 6'). Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, η Βαλένθια ανέβασε «στροφές» και με τον Χέρμανσον να πετυχαίνει έξι μαζεμένους πόντους πήρε το προβάδισμα 19-15 στο 9', ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 με το εύστοχο τρίποντο του Πρέπελιτς στην «εκπνοή» του χρόνου (25-17).

Ο επιθετικός «οίστρος» των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στις αρχές τις δεύτερης περιόδου, με το τρίποντο του Πρέπελιτς να εκτοξεύει τη διαφορά στο +14 στο 13' (36-22). Κάπου εκεί, ο Μάικ Τζέιμς ανέλαβε δράση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος με εννέα διαδοχικούς και συνολικά έντεκα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, βοήθησε τους Ρώσους να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Βαλένθια να προηγείται με τέσσερις πόντους 47-43.



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με ένα επιμέρους σκορ 10-2, πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα (52-53, 27'), με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να συμβαδίζουν στο σκορ. Ένα μικρό ξέσπασμα της Βαλένθια στα τελευταία δύο λεπτά όμως (8-2 σερί), ήταν αρκετά για την ομάδα του Πονσαρνάου κλείσει με βραχεία κεφαλή το δεκάλεπτο (64-63).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο σοβαροί στην τέταρτη περίοδο, και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Ρώσων, ανέβασαν τη διαφορά στο +7 στο 33' (72-65). Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ όμως ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας σε 74-74 και 77-77 στο 35' και το 36' αντίστοιχα.

Έκτοτε, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος της τέταρτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, με τον Λαμπιερί να σταματάει τον Μάικ Τζέιμς στην τελευταία φάση και να οδηγεί τον αγώνα στην παράταση.

Παρόμοιο σκηνικό και στην παράσταση, με τις ομάδες να μην παραδίδουν τα «όπλα»! Τί και αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στο +4 1:30 λεπτά πριν από το τέλος του έξτρα πενταλέπτου (89-93); Η Βαλένθια βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή, με τον Χέρμανσον να αστοχεί σε βολή στα 6'' (95-95).

Η κούραση και το «θολό» μυαλό έκαναν όπως ήταν λογικό την εμφάνισή τους στη δεύτερη παράταση, μετά από 45 αγωνιστικά λεπτά. Η Βαλένθια αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένη και αποφασιστική σε καίρια σημεία, παίρνοντας τελικώς το «ροζ» φύλλο αγώνα με σκορ 105-103!

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-43, 64-63, 84-84, 95-95, 105-103





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x