Ελλάδα

Βασιλόπουλος στο sport-fm.gr: «Κοινή η φιλοσοφία Πεδουλάκη-Ζούρου, άτυχος ο πρώτος στον Παναθηναϊκό»

Αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ του πρώην και του νυν κόουτς του Περιστερίου βρίσκει ο 35χρονος forward, ο οποίος μιλώντας στο sport-fm.gr τόνισε ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε άτυχος στον Παναθηναϊκό.

Συνεχίζει από εκεί που το... άφησε την περασμένη σεζόν το Περιστέρι (μόνο 2ο πλέον στην Basket League με ρεκόρ 6-1) και είναι φυσιολογικό η κουβέντα να πηγαίνει συχνά στη σύγκριση του πρώην τεχνικού του, Αργύρη Πεδουλάκη, με τον νυν, Ηλία Ζούρο.

Αρκετή, βέβαια, συζήτηση έχει σηκωθεί και για το τέλος της συνεργασίας του πρώτου με τον Παναθηναϊκό.

Επ' αυτών τοποθετήθηκε στο sport-fm.gr ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μετά τη σημαντική επικράτηση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ.

Με τον αρχηγό των «κυανοκίτρινων» να θεωρεί από τη μία, ότι η φιλοσοφία των δύο προαναφερθέντων προπονητών παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία και από την άλλη, ότι ο Πεδουλάκης στάθηκε αρκετά άτυχος στη σύντομη 3η θητεία του στο «τριφύλλι», καθώς το σύνολό του έχασε αρκετά παιχνίδια στον πόντο.

Σε ό, τι αφορά την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς, ο 35χρονος forward θεωρεί ότι αν και σημασία στο τέλος έχει να κερδίζεις, η ομάδα του πρέπει να μην επαναλάβει τα λάθη των τελευταίων λεπτών της 4ης περιόδου (εξανέμισε το +24, κερδίζοντας με πέντε πόντους), προκειμένου να μην το πληρώσει στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση στο πρώην κλαμπ του, τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όσο και στην ευρωπαϊκή παρουσία του Περιστερίου, εν όψει και του επικείμενου (20/11) εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:


-τη σημαντική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ και την έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά: «Ήταν ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας, το οποίο θέλαμε να κερδίσουμε. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ μετά και την αλλαγή προπονητή είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το ξεκίνημα. Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δυστυχώς, όμως, ενώ κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια, στα τελευταία δευτερόλεπτα το χαλάσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί, έτσι ώστε να μην το πληρώσουμε στο μέλλον. Σήμερα, αν υπήρχε κι άλλος χρόνος, μπορεί και να χάναμε. Η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε το παιχνίδι. Κάναμε κάποιες καλές άμυνες, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, γυρίσαμε την μπάλα και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε».

-την προσωπική του εμφάνιση (8 π., 4 ρ.): «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη δική μου αγωνιστική παρουσία. Κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα και την εικόνα που έχουμε ως ομάδα. Ανεξαρτήτως αν το κάνουμε εύκολα ή δύσκολα, σημασία έχει να κερδίζουμε».

-την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία και με πάρα πολύ κόσμο. Πρέπει να στηρίξουν την ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει μέλλον και διάρκεια, για το καλό και του αθλήματος».

-το αν μπορεί το Περιστέρι να πραγματοποιήσει πορεία στο BCL ανάλογη με εκείνη της ΑΕΚ, όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στην Ένωση (κέρδισε το τρόπαιο τη σεζόν 2017-18): «Είναι πολύ δύσκολο. Κακά τα ψέματα, θέλει πολύ μεγάλο μπάτζετ. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι πας να χτυπήσεις το Champions League. Σίγουρα, το Περιστέρι είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Μέχρι στιγμής, έχουμε μία πολύ καλή πορεία, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να κάνεις ένα-ένα τα βήματα. Είναι πολύ καλό να ονειρεύεσαι, να έχεις υψηλούς στόχους και μεγάλες φιλοδοξίες. Όμως, αν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να το κάνεις με σωστή δουλειά και κοιτάς σε βάθος χρόνου».

-τις ομοιότητες/διαφορές μεταξύ των Ηλία Ζούρου και Αργύρη Πεδουλάκη: «Έχω άψογη συνεργασία και με τους δύο. Μέχρι στιγμής, η ομάδα αποδίδει πάρα πολύ καλά όπως και πέρυσι. Έχουμε ένα πολύ καλό σερί. Πάνω-κάτω έχουν ίδιες φιλοσοφίες και ίδια νοοτροπία. Όπως και οι περισσότεροι προπονητές, έτσι και οι δύο θέλουν να γυρίζουμε την μπάλα πάρα πολύ και να περνάει από τα χέρια όλων, προκειμένου -στην επίθεση ειδικά- να έχουμε καλή κυκλοφορία. Φυσικά, ταυτόχρονα, να παίζουμε και πολύ καλή άμυνα, να μην δεχόμαστε εύκολα καλάθι. Τα βασικά, αυτά που πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες. Απλώς το θέμα είναι πως το δουλεύεις. Το καλό είναι ότι τόσο ο κόουτς Πεδουλάκης, όσο και ο κόουτς Ζούρος, έχουν τρομερή εμπειρία, ξέρουν να χειρίζονται τους παίκτες τους και τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο».

-το τέλος της συνεργασίας του Αργύρη Πεδουλάκη με τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω. Ο καθένας έχει την γνώμη του. Θεωρώ ότι είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα, αφού έχασε αρκετά ματς στον πόντο. Θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Εύχομαι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x