Γενικά

Εμπίντ: «Γι’ αυτό επέλεξα να παίξω με τις ΗΠΑ»

Ο Τζοέλ Εμπίντ εξήγησε γιατί αποφάσισε να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ.

Ο Τζοέλ Εμπίντ εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ και όχι με τη Γαλλία ή με το Καμερούν, που ήταν οι άλλες επιλογές του.

«Ήταν δύσκολη απόφαση. Όλες οι επιλογές ήταν πολύ καλές. Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου, αλλά θέλω πολύ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στόχος και όνειρό μου. Η Γαλλία μού πρόσφερε τη δυνατότητα και το εκτιμώ. Έπαιξε ρόλο και ότι ο γιος μου είναι Αμερικανός. Είμαι εδώ τόσο καιρό… Η οικογένεια, ο γιος μου και η ευκαιρία να εκπροσωπήσω μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, όλα αυτά ήταν σημαντικά. Ήθελα να πάρω το χρόνο μου για να το σκεφτώ, αλλά μου έβαλαν προθεσμία και έπρεπε να πάρω μια απόφαση, για την οποία είμαι χαρούμενος. Έκανα πρώτα μια τελευταία συζήτηση με όλες τις πλευρές και αποφάσισα», ανέφερε ο γεννημένος στο Καμερούν σέντερ.

Όσο για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του το γεγονός ότι σταρ όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ έχουν δηλώσει πρόθυμοι να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες; «Σίγουρα θες να παίξεις με σπουδαίους παίκτες δίπλα σου, αλλά δεν ήταν αυτό. Πάντως είναι σπουδαίο να έχεις τόσους παίκτες έτοιμους να αγωνιστούν μετά από μια τόσο μακρά σεζόν. Είναι μεγάλη θυσία», απάντησε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x