Ελλάδα

Η ΓΓΑ δεν επικύρωσε τον εκλογικό κατάλογο που έστειλε η ΕΟΚ (pics)

Η ΓΓΑ εξέδωσε απόφαση με την οποία δεν επικυρώνει τον κατάλογο των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις 28 Μαρτίου, όπως εστάλη από την ΕΟΚ.

Ένα απρόοπτο προέκυψε στον δρόμο προς τις εκλογές της ΕΟΚ που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου, καθώς η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεν επικυρώνει τον κατάλογο των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως αυτός εστάλη από την ΕΟΚ. Την απόφαση αυτή κοινοποίησε στην ΕΟΚ την Παρασκευή (5/3).

Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με την ΓΓΑ, ο κατάλογος (που είχε σταλεί από τις 19/2, εντός προθεσμίας 45 ημερών από τις εκλογές) δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, αφού περιλάμβανε μη ενεργά αγωνιστικά σωματεία, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. ασχέτως αν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο.

Για να διεξαχθούν με έγκυρο τρόπο οι εκλογές, πρέπει πλέον να σταλεί ο ορθός κατάλογος από την ΕΟΚ στην ΓΓΑ και εκείνη να έχει απαντήσει θετικά έως και 15 ημέρες πριν τις εκλογές. Από την Ομοσπονδία εκτιμούν ότι υπάρχει ο χρόνος για να σταλεί ο σωστός κατάλογος και να γίνουν κανονικά οι εκλογές στην προγραμματισμένη ημερομηνία.Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x