Ελλάδα

Εκλογές ΕΟΚ: Εγκρίθηκε εκλογικός κατάλογος με μόνο 512 σωματεία που έστειλε η προσωρινή διοίκηση

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ έστειλε στη ΓΓΑ εκλογικό κατάλογο με μόνο 512 σωματεία και εκείνη τον ενέκρινε. Αναμένουν την δικαστική απόφαση της 10ης Μαΐου τα σωματεία που έμειναν εκτός.

Εκλογικός κατάλογος για τις επερχόμενες εκλογές της 30ης Μαΐου με μόνο τα 512 σωματεία που βρίσκονται ήδη στο ηλεκτρονικό μητρώο εστάλη από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στη ΓΓΑ και εγκρίθηκε, ενώ το έγγραφο αναρτήθηκε ήδη στη «Διαύγεια».

Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως έμειναν ξανά εκτός καταλόγου σωματεία που δεν βρίσκονται ήδη στο μητρώο και βάσει της σημερινής εξέλιξης δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Πριν από περίπου ένα μήνα, η ΕΟΚ είχε συμπεριλάβει τα σωματεία αυτά στη λίστα που είχε στείλει, όμως η ΓΓΑ δεν είχε κάνει δεκτό τον κατάλογο, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για τις 28 Μαρτίου εκλογές.

Εικοσιένα (21) από τα εκτός μητρώου σωματεία που δεν έγιναν δεκτά άσκησαν προσφυγή στο Πρωτοδικείο, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί στις 10 Μαΐου. Η απόφαση της 10ης Μαΐου θα είναι καθοριστική για τις εκλογές της 30ης Μαΐου, καθώς αν το Πρωτοδικείο δικαιώσει τα 21 σωματεία, αυτό θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δώσει το δικαίωμα και στα σωματεία που έμειναν σήμερα (20/4) εκτός εκλογικού καταλόγου να προσβάλουν τη διαδικασία. Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό θα δημιουργήσει κώλυμα και για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 30 Μαΐου.

Εξάλλου, το σημερινό οξύμωρο είναι ότι η ίδια προσωρινή διοίκηση υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που έστειλε τον κατάλογο με τα 512 σωματεία στη ΓΓΑ, είναι η ίδια που έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές και όλων των λοιπών σωματείων, που με βάση τα λεγόμενά τους είναι τουλάχιστον 1.000.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x