Επιστολή στους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ (Παναγιώτη Φασούλα , Βαγγέλη Λιόλιο κλπ.), στην οποία περιλαμβάνονται προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Μεταξύ άλλων ο ΠΣΑΚ ζητάει τη μείωση των ξένων στην Α1 σε τέσσερις αθλητές, την κατάργηση των κοινοτικών στην Α2, την άμεση επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων, καθώς και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών της Α2 (και των προστατευόμενων μελών τους).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ τη Δευτέρα (25/1):

«Όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ απασχολεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος έστειλε επιστολές στους υποψήφιους προέδρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σε αυτές, αναφέρονται τα παρακάτω θέματα, τα οποία αποτελούν προτάσεις μας, με γνώμονα του καλό του Έλληνα καλαθοσφαιριστή και κατ' επέκταση του ελληνικού μπάσκετ.
Με μεγάλη αγωνία, περιμένουμε την απάντηση τους.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Άμεση επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών.

2. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών της Α2, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους.

3. Οριστική κατάργηση των κοινοτικών στην Α2.

4. Σε περίπτωση διάλυσης ή δήλωσης μη συμμετοχής μιας ομάδας στο πρωτάθλημα, να δίδεται η δυνατότητα στους αθλητές εντός 15νθημερου, να μετεγγράφονται σε σωματεία ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης, έως το τέλος του 1ου γύρου.

5. Ενιαίο ιδιωτικό συμφωνητικό για τους αθλητές της Α2 κατηγορίας. Ως προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου, θα είναι η επικύρωση του από ΕΟΚ-ΠΣΑΚ.

6. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 αθλητών μετά από αποδέσμευση τους ή λύση κοινή συναινέσει έως 31/12 εκάστου χρόνου ή την έναρξη του Β' γύρου, όποτε αυτή καθοριστεί στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες. Οι αθλητές που αποδεσμεύονται μετά από λύση κοινή συναινέσει, κατά τα ως άνω, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ομάδες της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και μόνο σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών.

7. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 ελεύθερων αθλητών έως 31/12 στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες.

8. Σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας για μείωση των ξένων στην Α1, σε 4 αθλητές
».

Διαβάστε ακόμα:

Πιτίνο για Εθνική Ελλάδας: «Δεν είχα ποτέ συμβόλαιο με την ομοσπονδία»

«Ενδιαφέρεται για Λούντμπεργκ ο Παναθηναϊκός»

H bwin μεγάλος χορηγός των φιλανθρωπικών αγώνων της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.