Euroleague

Περίπατος Εφές στο Βελιγράδι

Η Αναντολού Εφές έκανε επίδειξη ποιότητας, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 75-64.

Ξεδιπλώνοντας την ποιότητά της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Αναντολού Εφές, έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 74-65 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Έτσι, η τουρκική ομάδα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-4, ενώ οι Σέρβοι βρίσκονται στο 4-7.

Κορυφαίοι παίκτες των νικητών ήταν οι Λάρκιν με 18 πόντους και 5 ασίστ και Μόερμαν με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, κορυφαίος ήταν ο Γουόλντεν με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Το ματς:

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ερυθρού Αστέρα, που προηγήθηκε 8-0, με την Αναντολού Εφές να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι με τρίποντο του Σίνγκλετον μετά από σχεδόν 4 αγωνιστικά λεπτά (8-3). Οι Σέρβοι έκαναν τρία λεπτά να σκοράρουν ξανά, ωστόσο, δεν το πλήρωσαν, αφού και οι Τούρκοι δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση (10-6 στο 5’). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι άστοχοι, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και κάνοντας εκείνοι ένα σερί 10-6, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 16-16.

Η Εφές ξεκίνησε με 7-3 στα πρώτα δυόμισι λεπτά της δεύτερης περιόδου, αναγκάζοντας τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα να πάρει τάιμ άουτ, προκειμένου να κόψει τον ρυθμό. Όμως, δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «έβγαζε» την ποιότητά της στο παρκέ και στο 15’ η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (21-32). Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν κάποιες κακές επιθετικές επιλογές των Τούρκων (κυρίως του Λάρκιν) και μείωσαν σε 35-29, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 36-40.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν από τα χέρια τους τον έλεγχο, ωστόσο, δεν μπορούσαν να πάρουν ασφαλείς διαφορές από τους γηπεδούχους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι. Μετά το 45-50 στο 25’, όμως, η Εφές «πάτησε γκάζι» και κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 17-5, έκλεισε την περίοδο με τη μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο (50-67).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το πιο κακό ποιοτικά. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τη χαλαρότητα και την αστοχία της Εφές, ωστόσο, ήταν και εκείνος άστοχος, κάτι που δυσκόλευε το έργο του. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τη διαφορά να μειώνεται ελαφρώς, αλλά δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη με τελικό σκορ 75-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-40, 50-67, 64-75



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x