Γενικά

Παρελθόν από τον πάγκο της Αργεντινής ο Ερνάντες

Οριστικά παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αργεντινής ο Σέρχιο Ερνάντες, καθώς ολοκληρώθηκε και η δεύτερη θητεία του.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιστορικό για την εθνική ομάδα της Αργεντινής, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε το «αντίο» στον σπουδαίο αρχηγό της Λουίς Σκόλα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα μπήκε το τέλος σε ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Κι αυτό γιατί, τον πάγκο της αποχαιρέτησε ο Σέρχιο Ερνάντες.

Ο 57χρονος κόουτς ολοκλήρωσε τον δεύτερο του κύκλο στην «αλμπισελέστε», την οποία υπηρετούσε από το 2015. Η πρώτη θητεία του έμπειρου κόουτς ήταν από το 2005 μέχρι το 2010, ενώ το 2012 είχε εργαστεί ως βοηθός στο τεχνικό επιτελείο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Σέρχιο Ερνάντες οδήγησε την εθνική ομάδα της Αργεντινής σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο, ενώ συμμετείχε ακόμη το 2016 στο Ρίο και στο τουρνουά του Τόκιο.

Επίσης, ως προπονητής της «αλμπισελέστε» πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, ενώ ακόμη έχει πάρει τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο σε FIBA AmeriCup.

Τέλος, ο 57χρονος είναι ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο της Αργεντινής, συγκεκριμένα 116 αγώνες, ενώ την αφήνει με ρεκόρ νικών 84-32, που μεταφράζεται σε ποσοστό 72,4%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x