Eurobasket

Βεζένκοφ: «Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καθοριστικά»

Το «μπλακ άουτ» της Εθνικής ομάδας στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, κόστισε την ήττα από την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Το κακό ξεκίνημα της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν υπήρχε χρόνος για την ανατροπή, κόστισαν την ήττα (107-96) από τη Γερμανία, σύμφωνα με τον Σάσα Βεζένκοφ.

«Το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως το ήθελαν όλοι και ο κόσμος που αγκάλιασε ξανά την Εθνική. Οι Γερμανοί έβαλαν πολλά εύκολα σουτ, βρήκαν χώρους και είχαν αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιχνίδια πλέον πάνε στους 80 πόντους. Ωστόσο, σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ ανέβηκαν τα σκορ εύκολα. Έχουν παίκτες με ποιότητα από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα και δεν περιορίζονται εύκολα. Η Γερμανία είχε πολλά εύκολα τρίποντα, ο Σρέντερ έκανε ζημιά στην άμυνα και κάποια φάση η Ελλάδα έμεινε από δυνάμεις, ενώ ο Γιάννης αποβλήθηκε στην τελευταία ευκαιρία να κάνει την αντεπίθεση και χάθηκε το ματς», δήλωσε αρχικά ο Σάσα Βεζένκοφ στην ΕΡΤ.

Για το τι δεν πήγε καλά για την Ελλάδα: «Μετά το τρίποντο του Κώστα είπα ότι η Ελλάδα θα νικήσει εύκολα ή δύσκολα και ότι θα χτίσει μομέντουμ στο τρίποντο και στην καλή εικόνα των 5 τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου. Επίσης, είχε και τον καθοριστικό Λαρεντζάκη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αλλά, οι Γερμανοί βρήκαν ξανά χώρους, πήραν σουτ και ψυχολογία και έπαιξαν καλή άμυνα. Έβγαλαν συνεχόμενες άμυνες, πήραν το μομέντουμ και το παιχνίδι συνέχισε όπως ξεκίνησε. Έτσι η Ελλάδα δεν είχε χρόνο να απειλήσει. Με την καλή άμυνα στα πρώτα 5-6 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου με καλή άμυνα των Γερμανών, όπου έκλεισαν και τον Γιάννη, έφτασαν στη νίκη».

Για το πόσο δύσκολος είναι ένας αποκλεισμός: «Όταν δουλεύεις για 40 ημέρες για έναν σκοπό και δεν τα καταφέρνεις είναι δύσκολο. Οι εθνικές ομάδες είναι τουρνουά 20-30 ημερών και το παίρνει η ομάδα που είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η Ελλάδα είχε κομβικούς τραυματισμούς πριν το τουρνουά και δεν δούλεψαν από την αρχή όπως έπρεπε και δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. Αφήνει μία πικρία, αλλά με υγεία στο μέλλον και όλους τους παίκτες μαζί, η επιτυχία θα έρθει. Ο κορμός είναι νέος. Υπάρχει και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου που ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Μπορεί πιστεύω σε 2-3 χρόνια να έρθει η επιτυχία».

Για τη Γερμανία: «Η Γερμανία έδωσε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια στον δύσκολο όμιλό της και είδαμε τις δυνατότητές της. Νίκησε τη Γαλλία με χαμηλό σκορ. Μπορεί να παίξει και σε υψηλά σκορ. Έδωσε δύσκολα ματς πριν φτάσει εδώ. Η Ελλάδα έπαιξε δύσκολα ημίχρονα, αλλά έβρισκε τον τρόπο. Δυστυχώς η Εθνική έπαιξε καλά ένα δεκάλεπτο κόντρα στη Γερμανία. Για την Ισπανία έλεγαν πως θα παραταχθεί, αλλά είναι στην τετράδα και πάει για μετάλλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x