Eurobasket

Ευρωμπάσκετ 1995: Η ραψωδία του Τζόρτζεβιτς μέσα στο εχθρικό ΟΑΚΑ

Ο τελικός του 1995 εξελίχθηκε σε μία… Τιτανομαχία ανάμεσα σε Τζόρτζεβιτς και Μαρτσιουλιόνις, με το ΟΑΚΑ να ήθελε Λιθουανία, αλλά τους Γιουγκοσλάβους να πανηγυρίζουν την κούπα!

Το 1995 στην Αθήνα έγινε ένας από τους καλύτερους τελικούς σε Ευρωμπάσκετ. Αντίπαλοι ήταν δύο… μεγαθήρια, όπου από τη μία ήταν η Γιουγκοσλαβία (ενωμένη ομάδα Σερβίας-Μαυροβουνίου) και από την άλλη η Λιθουανία. Εκείνο το βράδυ, το ΟΑΚΑ στήριζε φουλ τη Lietuva, καθώς το ελληνικό κοινό είχε πολλά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις στα ματς με τους «πλάβι».

Όμως, ένας από τους παίκτες που δεν… χαμπάριαζε τίποτα σε εκείνον τον τελικό ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο «Σάλε» ήταν ασταμάτητος και ανεπηρέαστος τόσο από την αρνητική ενέργεια που εξέπεμπαν οι κερκίδες, μέχρι και το αντίπαλο… δέος Ραϊμόντας Μαρτσιουλιόνις, ο οποίος και εκείνος είχε πάρει… φωτιά.

Ευρωμπάσκετ 1995: Η ραψωδία του Τζόρτζεβιτς στο ΟΑΚΑ

Ο Λιθουανός θρύλος τελείωσε το ματς με 32 πόντους, αλλά ο Τζόρτζεβιτς «απάντησε» με 41 πόντους, έχοντας 9/12 τρίποντα, οδηγώντας έτσι τη Γιουγκοσλαβία στη νίκη με 96-90 και την κατάκτηση της κούπας. Άξιος συμπαραστάτης του «Σάλε» ήταν ο Πέντραγκ Ντανίλοβιτς με 23 πόντους, ενώ στον αντίποδα Άρβιντας Σαμπόνις και Αρτούρας Καρνισόβας προσπάθησαν με 20π. και 19π. αντίστοιχα.



Από την πλευρά της, η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ. Είχε ηττηθεί από τους «πλάβι» στο ματς του ομίλου στην παράταση, αλλά και στον ημιτελικό με σκορ 60-52. Στον μικρό τελικό, η «επίσημη αγαπημένη» είχε αντιμετωπίσει την Κροατία, από την οποία επίσης ηττήθηκε 73-68. Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου με 13 πόντους, με τον Βέλικο Μρσιτς να ήταν κορυφαίος για τη Χρβάτσκα με 20 πόντους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x