Eurobasket

Ευρωμπάσκετ 2017: Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν

Η Σλοβενία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Ευρωμπάσκετ του 2017, με τον Γκόραν Ντράγκιτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Λούκα Ντόντσιτς να συμπληρώνει με μικρές πινελιές τον πίνακα!

Ως το… μαύρο άλογο του Ευρωμπάσκετ 2017 λογίζονταν η Σλοβενία. Ποιος γνώστης θα μπορούσε να προβλέψει ότι το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ θα έφτανε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου;

Ένα ομοιόμορφο σύνολο με αρχή, μέση και τέλος σύμφωνα με πολλούς. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αν και, όπως αποδείχθηκε, ο ηγέτης της ομάδας, Γκόραν Ντράγκιτς και… συνάδελφος στο έγκλημα, Λούκα Ντόντσιτς, προσβλήθηκαν από την υποτίμηση του κόσμου και έλαβαν τα μέτρα τους.

Ούσα μαζί με την Εθνική μας στον πρώτο όμιλο, εξ αρχής η Σλοβενία ξεκαθάρισε πως έχει το δικαίωμα να ελπίζει, τερματίζοντας αήττητη, επικρατώντας των Γαλλία, Φινλανδία, Ελλάδας, Πολωνίας και Ισλανδίας!

Στην νοκ άουτ φάση σταδιακά το κοινό ξεκίνησε να αντιμετωπίζει διαφορετικά τη Σλοβενία, καθώς παρατηρήσουμε ένα κράμα διαφορετικό και μοναδικό. Στους «16» οι Σλοβένοι απέκλεισαν την Ουκρανία άνετα με σκορ 79-55. Γκραν γκινιόλ αποδείχθηκε ο επόμενος αγώνας απέναντι στην run and gun Λετονία, αλλά με τους Ντόντσιτς και Ντράγκιτς με 27 και 26 πόντους αντίστοιχα, πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά με 103-97.

Εκεί περίμενε η Ισπανία, η οποία μπορεί να μην εξέπεμπε την ίδια αύρα και δυναμική, να μη διέθετε φρεσκάδα και να προτιμούσε πιο οργανωμένες επιθέσεις, αλλά παρέμενε η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα των τελευταίων ετών, με τον Πάου Γκασόλ να φοράει -όπως έχει συνηθίσει- τη φανέλα της «φούρια ρόχα». Ήταν το πιο αποφασιστικό βήμα της Σλοβενίας, και με μπροστάρη τον Ντράγκιτς των 15 πόντων, νίκησε με 92-72(!), δίνοντας ραντεβού με την ιστορία.

Ευρωμπάσκετ 2017: Ο ξανθομάλλης μάγος με το ραβδάκι

Μόνο ένα ανάχωμα έμενε, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα επίτευγμα, που, για πολλούς, ήταν σενάριο για ταινία του Hollywood. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο πολύπειρος γκαρντ και με τους 35 πόντους, που φόρτωσε το καλάθι των Σέρβων στο κρισιμότερο παιχνίδι της διοργάνωσης, υπέγραψε το -σχεδόν- αδύνατο. Πλαισιωμένη από χειροκροτήματα, αγκαλιές, επιδοκιμασίες, η Σλοβενία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 93-85 κόντρα στο σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο Ντράγκιτς έλαβε με δόξα και τιμή το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

Με ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ να κάνει την εμφάνιση του, όπως αλλάζει η ζωή, έτσι και οι ρόλοι. Ο Ντράγκιτς παρέδωσε επίσημα τα ηνία της στον αστέρα των Ντάλας Μάβερικς και φοράει τη μάσκα του… Ρόμπιν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x