Eurobasket

Πρόστιμα σε Μπιτάτζε, Σενγκέλια και Κορκμάζ για το επεισοδιακό Γεωργία-Τουρκία στο Ευρωμπάσκετ

Η FIBA επέβαλε «καμπάνες» σε Γεωργιανούς και Τούρκους για το επεισοδιακό μεταξύ τους παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ.

Έβρεξε πρόστιμα από την FIBA για τα όσα έγιναν στην επεισοδιακή αναμέτρηση ανάμεσα σε Γεωργία και Τουρκία στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000ευρώ και αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών με τριετή αναστολή, ο Ντούντα Σανάτζε με πρόστιμο 3.000 ευρώ και αποκλεισμό μίας αγωνιστικής με τριετή αναστολή , ο Τόκο Σενγκέλια με πρόστιμο 5.000 ευρώ και αποκλεισμό δύο αγωνιστικών με τριετή αναστολή και ο Φουρκάν Κορκμάζ με 6.000 ευρώ και αποκλεισμό τριών αγώνων με τριετή αναστολή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι παίκτες αυτοί αν υποπέσουν σε ανάλογο παράπτωμα μέσα στην προσεχή τριετία, θα ενεργοποιηθούν οι ποινές αποκλεισμού σε βάρος τους. Παράλληλα με πρόστιμο 40.000 και 15.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι ομοσπονδίες μπάσκετ της Γεωργίας και της Τουρκίας αντίστοιχα.

To παιχνίδι για τη φάση των ομίλων σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Αταμάν και Κορκμάζ, καθώς και την ένσταση, που κατέθεσαν οι Τούρκοι, για 22 χαμένα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια αψιμαχίας! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, κατήγγειλε μετά το παιχνίδι πως ο Κορκμάζ δέχθηκε επίθεση στα αποδυτήρια από έναν σεκιουριτά, τον Τορνίκε Σενγκέλια, τον Ντούντα Σινάντζε και Γκόγκα Μπιτάτζε και ζήτησε τα βίντεο από τη FIBA, για να αποδείξει τα λεγόμενά του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x