Eurobasket

Πάλεψε ηρωικά αλλά έμεινε εκτός ημιτελικών από τη Γερμανία η Εθνική Εφήβων!

Η Εθνική Εφήβων τα έδωσε όλα στον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε ήττα με σκορ 78-70, μένοντας εκτός ημιτελικών του Eurobasket U18!

Το όνειρο της Εθνικής Εφήβων τέλειωσε στα προημιτελικά!

Η «γαλανόλευκη» πάλεψε όσο μπορούσε, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στους Γερμανούς, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά (78-70), όπως και η Εθνική Ανδρών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ!

Πλέον, για την Ελλάδα ακολουθούν οι αγώνες κατάταξης στις θέσεις 5-8. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (29/7) τον ηττημένο του ζευγαριού μεταξύ Ισραήλ και Σερβίας, που παίζουν απόψε το βράδυ (21:30).

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Νεοκλής Αβδάλας, που πέτυχε 17 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ. Πληθωρικός και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 τάπες! Θετικός και ο Λιωτόπουλος με 13 πόντους.

Από τους νικητές, που θα αντιμετωπίσουν Ισραήλ ή Σερβία στα ημιτελικά, απίστευτη εμφάνιση με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ έκανε ο Ιβάν Καρτσένκοφ. Φοβερός με 22 πόντους και ο Κρίστιαν Άντερσον.

To ματς

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισοδύναμες στο πρώτο δεκάλεπτο, εναλλάσσοντας συνεχώς μεταξύ τους το προβάδισμα. Από την Ελλάδα εξαιρετικά ξεκίνησε ο Νεοκλής Αβδάλας, ενώ από τους Γερμανούς στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε ο Κρίστιαν Άντερσον. Τελικά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι», η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με βραχεία κεφαλή της Γερμανίας (18-17).



Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η «γαλανόλευκη» πάτησε ξαφνικά το «γκάζι», με αποτέλεσμα να τρέξει ένα 7-0 χάρη σε Αβδάλα και Σπρίντζιο, γράφοντας το 18-24. Με δύο βολές του Αμπόσι διαμορφώθηκε το 18-26, όμως οι Γερμανοί είχαν απάντηση στο σερί της Εθνικής, ισοφαρίζοντας σε 30-30 με κορυφαίο τον Καρτσένκοφ. Ο τελευταίος συνέχισε δυναμικά, με αποτέλεσμα η Γερμανία να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (38-34).



Η τρίτη περίοδος δεν κύλησε με καλό τρόπο για την Ελλάδα. O Κρίστιαν Άντερσον ήταν καταπληκτικός σε αυτό το διάστημα, βάζοντας δύσκολα στην Εθνική που δεν μπορούσε να αντιδράση. Κάπως έτσι, οι Γερμανοί άρχισαν να ξεφεύγουν στη διαφορά, η οποία έγινε διψήφια (44-34). Με Λιωτόπουλο και Αβδάλα η Ελλάδα μπόρεσε να αντιδράσει προσωρινά (48-42), όμως οι τυπικά γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι (56-44), κρατώντας χαμηλά την Εθνική στο διάστημα αυτό. Η Ελλάδα πάντως έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας σε 58-52 με Σπρίντζιο και Μαραγκουδάκη.



Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Εθνική πάλευε με κάθε τρόπο να μειώσει, με τους Γερμανούς να κρατούν διαρκώς ένα μικρό αλλά υπολογίσιμο προβάδισμα (62-56). Κάθε φορά που οι Έλληνες παίκτες πλησίαζαν, οι αντίπαλοί τους έβρισκαν απάντηση, με τον Καρτσένκοφ να κάνει απίθανο παιχνίδι και να κρατάει μπροστά τη Γερμανία (67-60). Οι διεθνείς της «γαλανόλευκης» είχαν φανερά άγχος σε αυτό το διάστημα, κάνοντας λάθη σε κρίσιμες επιθέσεις που θα μπορούσαν να τους φέρουν κοντά στο σκορ. Ο Σαμοντούροβ έβαλε τρίποντο για το 69-63, όμως ο Φάλκενταλ απάντησε με δικό του για το 72-63. Λιωτόπουλος και Σαμοντούροβ μείωσαν σε 76-70, όμως ήταν πλέον αργά και η Εθνική ηττήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 38-34, 58-52, 78-70

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x