Eurobasket

Γκριγκόνις και Βαλαντσιούνας έστειλαν τη Λιθουανία στους «16» και στην Ισπανία!

Με πρωταγωνιστές τους Γκριγκόνις και Βαλαντσιούνας, η Λιθουανία επικράτησε 87-70 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Αντάξια των περιστάσεων η Λιθουανία, επιβλήθηκε 87-70 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και έκλεισε θέση για τους «16» του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Πέντε παίκτες του Μακσβίτις είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισαν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Με ρεκόρ 2-3 ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων οι Λιθουανοί, που τερμάτισαν 4οι στο δεύτερο γκρουπ και ευνοήθηκαν στην ισοβαθμία με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (2-3).

Από την άλλη, για την ομάδα του Μπεκίρ διασώθηκαν οι Μούσα (22 πόντοι, 5 ασίστ) και Νούρκιτς (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και πυροβολούσαν από… παντού, με τις άμυνες να παίζουν τον τελευταίο ρόλο. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε δίχως νικητή (28-28), αλλά στο δεύτερο η Λιθουανία πάτησε το γκάζι και με μπροστάρηδες τους Σαμπόνις και Βαλαντσιούνας, ξέφυγε στο σκορ (56-42 στο ημίχρονο).



Στην τρίτη περίοδο το συγκρότημα του Μακσβίτις έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +22 (69-47), με τους Βόσνιους να μειώνουν κάπως στο φινάλε του δεκαλέπτου (75-59). Παρ’ όλα αυτά, η παρέα του Γκριγκόνις δεν πτοήθηκε κι έφτασε με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα (87-70), που της χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 56-42, 75-59, 87-70.

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x