Eurobasket

Λορέντζο Μπράουν: «Δεν έχει σημασία από πού είσαι, είμαστε όλοι αδέλφια»

Ο Λορέντζο Μπράουν, που άκουσε πολλά ως... Αμερικανός στην εθνική Ισπανία, δεν δίνει σημασία και απολαμβάνει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Άκουσε πολλά, η επιλογή του να γίνει Ισπανός για να παίξει στο Ευρωμπάσκετ έγινε αντικείμενο σκληρής κριτικής αλλά ο Λορέντζο Μπράουν μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Ο Αμερικανός γκαρντ, μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, επιλέγει να μη δίνει σημασία.

«Είχα ονειρευτεί το μετάλλιο, ήρθε μετά από σκληρή δουλειά και κριτική προς το πρόσωπό μου για την γλώσσα, την χώρα, δεν κατάλαβα τι γινόταν. Στο τέλος, μιλήσαμε την ίδια γλώσσα όλοι στο παρκέ, είμαστε όλοι άνθρωποι, αδέλφια, δεν έχει σημασία τι χρώμα έχεις στο δέρμα μου και από πού είσαι. Το χρυσό τα λέει όλα», τόνισε ο άσος της Μακάμπι.

«Δεν ήμασταν η καλύτερη ή πιο ταλαντούχα ομάδα. Αλλά στο τέλος, κερδίζει πάντα η ομαδική δουλειά. Ήταν πολύ σημαντικό που με άφησαν να παίξω το παιχνίδι μου, να προσαρμοστώ», πρόσθεσε, ενώ αποθέωσε τον αρχηγό Ρούντι Φερνάντεθ. «Ο Ρούντι βγήκε μπροστά, όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και στα αποδυτήρια. Αγαπάει την χώρα του πολύ, θυσίασε το σώμα του για το χρυσό μετάλλιο».

Όσο για το πότε θα μάθει ισπανικά; «Έχω μάθει πολλά ισπανικά, αλλά είναι δύσκολα. Το επόμενο καλοκαίρι θα μιλάω κανονικά, θα κάνω μαθήματα», δήλωσε χαμογελώντας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x