Eurobasket

«Πάτησε» το Μαυροβούνιο η Ισπανία και πάει για… τελικό πρωτιάς με Τουρκία

Με μια εξαιρετική εμφάνιση, η Ισπανία άφησε πίσω της το σοκ από το Βέλγιο, επικράτησε 65-82 του Μαυροβουνίου και ετοιμάζεται για τον «τελικό» με την Τουρκία που θα κρίνει την πρωτιά στον 1ο όμιλο!

Μπορεί πριν από δύο μέρες να έπεσε θύμα έκπληξης από το σκληροτράχηλο Βέλγιο, όμως αυτή τη φορά η Ισπανία έδειξε ότι δεν αστειεύεται! Η «φούρια ρόχα» πήρε σπουδαία νίκη (65-82) με χαρακτηριστική ευκολία απέναντι στο Μαυροβούνιο και ετοιμάζεται αύριο (7/9, 14:30) να τα δώσει όλα με την Τουρκία.

Έτσι όπως τα έφερε... η ζωή στον 1ο όμιλο, αυτός που θα νικήσει στο ματς των φαβορί, θα είναι και αυτός που θα πάρει την πρωτιά και πιθανόν να βρει ευκολότερος αντίπαλο στα νοκ-άουτ. Από την άλλη, οι Βαλκάνιοι θα δώσουν μεγάλη μάχη με Βέλγιο, Γεωργία και Βουλγαρία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Νταρίο Μπρισουέλα της Μάλαγα με 18 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, που μέτρησε 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βλαντιμίρ Μιχαϊλοβιτς με 18 πόντους, ενώ ο Κέντρικ Πέρι έμεινε στους 10.

Τα πράγματα ήταν τρομερά εύκολα για την Ισπανία από το πρώτο ημίχρονο. Οι νικητές φρόντισαν να πατήσουν γκάζι από την αρχή και έφτασαν στην ανάπαυλα με +22 (31-53), κάτι που δεν μπορούσε να αλλάξει στη συνέχεια. Στις δύο επόμενους περιόδους οι Μαυροβούνιοι το πάλεψαν, ήταν καλύτεροι επιθετικά αλλά δεν γινόταν κάτι διαφορετικό.

Αναλυτικά τα στατιστικά του ματς

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 31-53, 48-67, 65-82

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x