Eurobasket

Πρώτος όμιλος: Στη… γειτονιά του Ζούρου

Δείτε το προφίλ των ομάδων του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα, όπου η Γεωργία φιλοξενεί τις Ισπανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Βέλγιο και Βουλγαρία.

Στη σύγχρονη «Τμπίλισι Αρένα» θα παλέψουν οι έξι ομάδες για τα τέσσερα εισιτήρια με προορισμό το Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί η νοκ άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ. Σε ρόλο… οικοδέσποινας θα είναι η Γεωργία του Ηλία Ζούρου, η οποία θα φιλοξενήσει τις Ισπανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Βέλγιο και Βουλγαρία στο νεότευκτο γήπεδό της, που είναι χωρητικότητας 10.000 θεατών.

Η Γεωργία προσπάθησε να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή δωδεκάδα, αλλά την τελευταία στιγμή έχασε τον ηγέτης της Τόρνικε Σενγκέλια, ενώ ο όμιλος έχει δύο μεγάλα φαβορί που είναι σαφώς η «φούρια ρόχα» και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να… παρακάμψει τους Μαυροβούνιους, ενώ ακόμη τον ρόλο του… ρυθμιστή μπορεί να παίξει τόσο η Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και το Βέλγιο.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Ισπανία: Νέο ξεκίνημα με… λίφτινγκ


Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ ιδιαίτερο για την Ισπανία. Η άλλοτε υπερδύναμη του ευρωπαϊκού –και όχι μόνο- μπάσκετ δεν έχει πια στο ρόστερ της την… αίγλη που έδιναν τα αδέρφια Γκασόλ, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ή Χοσέ Καλντερόν και πολλοί άλλοι παλιοί αστέρες. Με ένα αρκετά νεανικό ρόστερ και με νατουραλιζέ τον Λορέντζο Μπράουν ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν καλό σύνολο. Τελευταίος τίτλος για τη «φούρια ρόχα» ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Η ιστορία της σε Ευρωμπάσκετ είναι μεγάλη, έχοντας συνολικά 13 μετάλλια, όπου την τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν το 2015, ενώ στην τελευταία διοργάνωση που έγινε, το 2017 στην Τουρκία, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο, η Ισπανία δέχθηκε ένα πλήγμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, καθώς τέθηκε νοκ άουτ εξαιτίας τραυματισμού ο Σέρχιο Γιουλ.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Έχοντας εμπειρία έξι ετών στο ΝΒΑ ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας των Ισπανών. Στα 28 του και με γεμάτες χρονιές στην… πλάτη του μπορεί να βγει μπροστά για τη «φούρια ρόχα», έχοντας για συμπαραστάτη την… παλιοσειρά, αλλά σε προχωρημένη ηλικία πια, Ρούντι Φερνάντεθ.

Κρυφό όπλο: Η… ισπανοποίηση του Λορέντζο Μπράουν το καλοκαίρι έφερε κύμα αντιδράσεων στη χώρα. Αλλά, ο Αμερικανός με την πλούσια εμπειρία από τα παρκέ της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια μπορεί αναμφίβολα να βοηθήσει ένα σύνολο, το οποίο δεν διαθέτει άλλον τόσο ποιοτικό «1» αυτή την στιγμή.

Αδυναμία: Οι Ισπανοί κατεβαίνουν με ένα νεανικό σύνολο, που αποτελείται από παίκτες, ο οποίοι με εξαίρεση μερικούς, δεν έχουν μεγάλες παραστάσεις. Άρα, εκεί που «χωλαίνει» περισσότερο η «φούρια ρόχα» είναι στον τομέα της εμπειρίας.

Καλύτερο σενάριο: Τα προηγούμενα χρόνια κατέβαινε με τον τίτλο του φαβορί. Όμως, τώρα βάσει του ρόστερ που διαθέτει, έχει πέσει στις… προτιμήσεις. Φυσικά το καλύτερο σενάριο θα ήταν να το πάρει, αλλά και να παίξει έναν ημιτελικό για παράδειγμα, θα ήταν μεγάλη υπόθεση για εκείνη.

Χειρότερο σενάριο: Μπορεί να μην είναι φαβορί για τον τίτλο, αλλά να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ θα ήταν κακό σενάριο για μία μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως είναι η Ισπανία.

Το ρόστερ
Νταρίο Μπριθουέλα (28χρ., 1,85μ.) Ουνικάχα Μάλαγα
Λορέντζο Μπράουν (32χρ., 1,96μ.) Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρούντι Φερνάντεθ (37χρ., 1,96μ.) Ρεάλ Μαδρίτης
Χάιμε Φερνάντεθ (29χρ., 1,84μ.) Τενερίφη
Ουσμάν Γκαρούμπα (20χρ., 2,03μ.) Χιούστον Ρόκετς
Γουίλι Ερνανγκόμεθ (28χρ., 2,11μ.) Νιου Ορλίνς Πέλικανς
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (27χρ., 2,06μ.) Τορόντο Ράπτορς
Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγι (25χρ., 2,01μ.) Βαλένθια
Τζοέλ Πάρα (22χρ., 2,02μ.) Μπανταλόνα
Χάιμε Πραντίγια (21χρ., 2,05μ.) Βαλένθια
Σέμπας Σάιθ (28χρ., 2,05μ.) Άλβαρκ Τόκιο
Αλμπέρτο Ντίαθ (28χρ., 1,91μ.) Μάλαγα
Προπονητής: Σέρτζιο Σκαριόλο

Τουρκία: Ο Αταμάν θέλει μετάλλιο


Η Τουρκία είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά αγνοεί μία μεγάλη διάκριση σε Ευρωμπάσκετ. Σε 25 παρουσίες στη διοργάνωση, οι γείτονες μετρούν μόλις ένα μετάλλιο. Το ασημένιο που είχαν κατακτήσει πριν από 21 χρόνια, όπου ηττήθηκαν στον τελικό 78-69 από την άλλοτε Σερβία-Μαυροβούνιο. Με τον Εργκίν Αταμάν στην άκρη του πάγκου και με τον… αέρα του back-to-back πρωταθλητή Ευρώπης με την Αναντολού Εφές θέλει να… ξορκίσει αυτό το κακό και να πάρει κάποιο μετάλλιο. Πλην του Γιουρτσεβέν όλοι οι υπόλοιποι ΝΒΑers δίνουν κανονικά το «παρών», ενώ ξεχωριστή θέση στο ρόστερ έχει και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» από μεγάλα ματς και νατουραλιζέ, Σέιν Λάρκιν.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Σε ηλικία 25 ετών, αλλά πλέον με καλές χρονιές στο ΝΒΑ, ο Φουρκάν Κορκμάζ είναι το αστέρι της Τουρκίας. Εξαιρετικός σουτέρ, ο οποίος από τα φιλικά έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Κρυφό όπλο: Εδώ είναι αρκετοί. Φυσικά, ο πρώτος που έρχεται στο… μυαλό όλων είναι ο Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός είναι γνωστός… σεσημασμένος της Ευρωλίγκας και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Επίσης, καλό υποστηρικτικό ρόλο μπορεί να έχουν ακόμη οι Τσεντί Οσμάν και Σερτάτς Σανλί.

Αδυναμία: Το πολύ καλό σύνολο της Τουρκίας είναι η πρώτη… πεντάδα της. Ο πάγκος της δεν είναι κάτι το… φοβερό και αυτό ενδεχομένως να της κοστίσει για το κάτι παραπάνω.

Καλύτερο σενάριο: Ο Εργκίν Αταμάν θέλει μετάλλιο. Άρα, το καλύτερο σενάριο για την Τουρκία θα ήταν να πάρει ένα μετάλλιο, οποιουδήποτε χρώματος. Άλλωστε, έχει να πάρει από το 2001.

Χειρότερο σενάριο: Πάει στο Ευρωμπάσκετ με στόχους και όνειρα και το χειρότερο σενάριο για εκείνη θα είναι να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ.

Το ρόστερ
Σέιν Λάρκιν (30χρ., 1,82μ.) Αναντολού Εφές
Σεχμούς Χαζέρ (23χρ., 1,90μ.) Φενέρμπαχτσε
Ονουράλπ Μπιτίμ (23χρ., 1,96μ.) Μπούρσασπορ
Γιγκιτσάν Σαϊμπίρ (23χρ., 2,01μ.) Μπούρσασπορ
Μελίχ Μαχμούτογλου (32χρ., 1,91μ.) Φενέρμπαχτσε
Σαντίκ Εμίρ Καμπατσά (22χρ., 2,02μ.) Γαλατασαράι
Μπουγκραχάν Τουντσέρ (29χρ., 1,94μ.) Αναντολού Εφές
Σερτάτς Σανλί (31χρ., 2,14μ.) Μπαρτσελόνα
Αλπερέν Σενγκούν (20χρ., 2,08μ.) Χιούστον Ρόκετς
Τσεντί Οσμάν (27χρ., 2,01μ.) Κλίβελαντ Καβαλίερς
Φουρκάν Κορκμάζ (25χρ., 2,01μ.) Σίξερς
Ερτσάν Οσμανί (24χρ., 2,13μ.) Μπεσίκτας
Προπονητής: Εργκίν Αταμάν

Γεωργία: Ξεκινάει από το «σπίτι» της


Τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ της Γεωργίας έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Η πρόοδος αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βγάζει ανά διαστήματα καλούς και ποιοτικούς παίκτες, όπως αυτή την στιγμή τον εκ των κορυφαίων φόργουορντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ Τόρνικε Σενγκέλια και αφετέρου γιατί η εθνική της δείχνει μία συνέπεια στη συμμετοχή σε μεγάλα τουρνουά. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ έχασε τον μεγάλο ηγέτη της «Τόκο» με τραυματισμό και έτσι το έργο της αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μετράει τέσσερις παρουσίες σε τελικά της διοργάνωσης και συγκεκριμένα από την πρώτη της το 2011 μέχρι και την τελευταία που έγινε το 2017. Φυσικά, δεν έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, με τη μεγαλύτερη διάκριση να ήταν η 11η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, που ήταν και το πρώτο της. Με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της, παρέα με τον Γιώργο Λημνιάτη σε ρόλο βοηθού και τους Σερμαντίνι, Μπιτάντζε και τον νατουραλιζέ ΜακΦάντεν θέλει να κάνει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στη διοργάνωση, όπου στην αρχική φάση θα είναι οικοδέσποινα.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Το προφανές θα ήταν ο Τόρνικε Σενγκέλια, αλλά δυστυχώς για εκείνον δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Πλέον, η ομάδα του Ζούρου θα περιμένει ακόμη περισσότερα από έναν παίκτη που αγωνίζεται στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τον Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Κρυφό όπλο: Ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι μπορεί να μην είναι πολύ γνωστός στο ευρύ... κοινό. Αλλά, στο... βιογραφικό του έχει μία χρονιά στους Μπακς και σε συνδυασμό με το ενθουσιασμό και το ταλέντο που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει μία καλή λύση για τον Ηλία Ζούρο.

Αδυναμία: Λίγες ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ και δεν αποδώσουν αυτές, τότε δεν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να βγει μπροστά. Ερωτηματικό και η κατάσταση του Γκόγκα Μπιτάντζε, ο οποίος σε κανονικές συνθήκες θα ήταν σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Καλύτερο σενάριο: Να περάσει άνετα τη φάση των ομίλων που φιλοξενεί και από ‘κει και πέρα αν προχωρήσει στα νοκ άουτ θα είναι μία μικρή υπέρβαση, μέχρι την επόμενη.

Χειρότερο σενάριο: Για μία ομάδα που φιλοξενεί όμιλο, φυσικά το χειρότερο σενάριο θα ήταν να αποκλειστεί μέσα στο «σπίτι» της.

Το ρόστερ
Γκιόργκι Τσιντάντζε (36χρ., 1,92μ.) Μοναστίρ
Θαντ ΜακΦάντεν (35χρ., 1,88μ.) Μούρθια
Ράτι Αντρονικασβίλι (21χρ., 1,94μ.) Κρέιτον
Μεράμπ Μποκολοσβίλι (30χρ., 1,94μ.) Ρουστάβι
Ντούντα Σανάντζε (30χρ., 1,96μ.) Μπόρατς
Καχαμπέρ Τζιντσαράντζε (29χρ.,1,96μ.) Αλ Καχράμπα
Μιχεΐλ Μπερισβίλι (35χρ., 2,03μ.) TSU
Μπέκα Μπουριανάντζε (28χρ., 2,03μ.) Ρεάλ Μπέτις
Σάντρο Μαμουκελασβίλι (23χρ., 2,11μ.) Μιλγουόκι Μπακς
Γκόγκα Μπιτάντζε (23χρ., 2,11μ.) Ιντιάνα Πέισερς
Γκιόργκι Σερμαντίνι (33χρ., 2,17μ.) Τενερίφη
Μπέκα Μπεκαούρι (31χρ., 2,07μ.) TSU
Προπονητής: Ηλίας Ζούρος

Μαυροβούνιο: Για το κάτι παραπάνω


Στο παρελθόν πολλοί σπουδαίοι παίκτες της Γιουγκοσλαβίας κατάγονταν από το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, ως χώρα μόνη της μετά την ανεξαρτητοποίησή της δεν έχει κάποια διάκριση. Άλλωστε, μόλις το 2008 έγινε μέλος της FIBA ως ανεξάρτητη ομοσπονδία μπάσκετ, μετρώντας μόλις τέσσερις παρουσίες σε Ευρωμπάσκετ, χωρίς φυσικά κάποιο μετάλλιο ή να έχει προχωρήσει πολύ σε διοργάνωση. Οι Βαλκάνιοι θα έχουν τη μεγάλη απουσία του ΝΒΑer, Νίκολα Βούτσεβιτς, αλλά με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς… αρχηγό και το ταλέντο θα προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Σε ένα νεανικό σύνολο εκείνος που ξεχωρίζει σαν τη… μύγα μες στο γάλα είναι ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Χρόνια στο ευρωπαϊκό… κουρμπέτι με τη φανέλα της Βαλένθια.

Κρυφό όπλο: Ο πρόσφατα νατουραλιζέ Κέντρικ Πέρι, ο οποίος έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα και τα ευρωπαϊκα παρκέ, οπότε μπορεί να αποδειχθεί… λαχείο.

Αδυναμία: Δεν διαθέτει πολλές έμπειρες λύσεις, ενώ ακόμη και ο προπονητής της, Μπόσκο Ράντοβιτς, είναι αρκετά… νέος στη δουλειά.

Καλύτερο σενάριο: Είναι από τις ομάδες που έχει… ορισμένο ταβάνι, οπότε να περάσει τον πρώτο γύρο και μετά ό,τι προκύψει.

Χειρότερο σενάριο: Να μην καταφέρει να πάει στο Βερολίνο και από την Τιφλίδα να επιστρέψει στην Ποντγκόριτσα.

Το ρόστερ
Ζόραν Βούτσελιτς (18χρ., 1,97μ.) Μπουντούτσνοστ
Ιγκόρ Ντρόμπνιακ (22χρ., 1,93μ.) Μπουντούτσνοστ
Νίκολα Παβλίτσεβιτς (34χρ., 1,92μ.) Ντέρμπι
Βλάντιμιρ Μιχάιλοβιτς (32χρ., 1,93μ.) Μόρναρ
Πέταρ Πόποβιτς (26χρ., 1,95μ.) Μπουντούτσνοστ
Κέντρικ Πέρι (29χρ., 1,85μ.) Ουνικάχα Μάλαγα
Ντίνο Ράντοντσιτς (23χρ., 2,03μ.) Σαραγόσα
Νεμάνια Ράντοβιτς (31χρ., 2,08μ.) Μούρθια
Αλέξα Ίλιτς (26χρ., 2,04μ.) Ντέρμπι
Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (31χρ., 2,05μ.) Βαλένθια
Ζόραν Νίκολιτς (26χρ., 2,12μ.) Μπουντούτσνοστ
Μάρκο Σιμόνοβιτς (22χρ., 2,11μ.) Σικάγο Μπουλς
Προπονητής: Μπόσκο Ράντοβιτς

Βέλγιο: Και η συμμετοχή μετράει…


Το Βέλγιο δεν συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, αλλά μπορεί κανείς να πει ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει κάποια βήματα προόδου. Κυρίως οι διακρίσεις είναι σε συλλογικό επίπεδο και όχι τόσο σε εθνικό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει συνολικά 18 παρουσίες σε Ευρωμπάσκετ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, με τη μεγαλύτερη διάκριση της σύγχρονης ιστορίας της να ήταν η 9η θέση το 2013. Βέβαια οι Βέλγοι έχουν και μία 4η θέση, αλλά θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω και συγκεκριμένα το 1947. Οι καλοί παίκτες της είναι… μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οπότε και οι απαιτήσεις δεν είναι τεράστιες, αφού και μόνο η συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ είναι σημαντική υπόθεση για εκείνους.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Δύο είναι τα αστέρια της ομάδας. Ο ένας είναι ο καλός σκόρερ που θα αγωνίζεται στη Βιλερμπάν την επόμενη σεζόν Ρετέν Ομπαζοάν και ο άλλος είναι ο έμπειρος πλέον ψηλός, Ισμαέλ Μπάκο.

Κρυφό όπλο: Από το υπάρχον σύνολο δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να ξεχωρίζει σημαντικά και όποιος μπορεί να σταθεί σε ένα καλό επίπεδο, θα είναι… καλοδεχούμενος.

Αδυναμία: Υπάρχει ένα έλλειμμα ποιότητας στο ρόστερ, το οποίο παίζει κυρίως με τον ενθουσιασμό.

Καλύτερο σενάριο: Αν καταφέρει το Βέλγιο και περάσει στον επόμενο γύρο, θα ήταν το καλύτερο σενάριο.

Χειρότερο σενάριο: Να μην μπορέσει να δείξει ανταγωνιστικό και να γίνει… σάκος του μποξ.

Το ρόστερ
Κέβιν Τούμπα (31χρ., 2,06μ.) Ιωνικός Νικαίας
Κεντέν Σερόν (32χρ., 1,93μ.) Μπουλαζάκ
Ζαν Σαλουμού (32χρ., 1,93μ.) Τρεφλ Σόποτ
Λοΐκ Σβαρτς (30χρ., 1,98μ.) Ορλεάν
Μαξίμ Ντε Ζέουβ (35χρ., 2,04μ.) Μπρίντιζι
Πιερ-Αντουάν Ζιλέ (31χρ., 2,01μ.) Οστάνδη
Ισμαέλ Μπάκο (26χρ., 2,08μ.) Βίρτους Μπολόνια
Χανς Βανβάιν (27χρ., 2,05μ.) Ναντέρ
Ζονατάν Ταμπού (36χρ., 1,90μ.) Λίμπουργκ
Ζαν-Μαρκ Εμβουεμά (33χρ., 1,98μ.) Αντβέρπ
Μάρσαλ Νέλσον (28χρ., 1,84μ.) Ρόκινγχαμ Φλέιμς
Μανού Λεκόμτ (27χρ., 1,80μ.) Γιονάβα
Ρετέν Ομπαζοάν (29χρ., 1,86μ.) Βιλερμπάν
Προπονητής: Ντάριο Γκέργκια

Βουλγαρία: Με αρχηγό Βεζένκοφ και… βοηθό τον Μποστ


Έπειτα από έντεκα χρόνια η Βουλγαρία επιστρέφει σε Ευρωμπάσκετ. Οι Βαλκάνιοι γείτονές μας με μπροστάρη τον «δικό» μας Σάσα Βεζένκοφ θα παίξουν ξανά στα τελικά της διοργάνωσης μετά το 2011 και τη Λιθουανία, όπου τότε είχαν τερματίσει στην 13η θέση. Συνολικά, οι Βούλγαροι έχουν 25 συμμετοχές σε Ευρωμπάσκετ και μάλιστα δύο μετάλλια, αλλά αυτά ήρθαν πολλές δεκαετίες πίσω. Η μεγαλύτερη διάκριση ήταν το ασημένιο μετάλλιο το 1957 και μετά το χάλκινο το 1961. Τώρα, θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, έχοντας όπως είπαμε για αστέρι τον Βεζένκοφ και τον έμπειρο και πολύ καλό νατουραλιζέ, Ντι Μποστ.

Πρώτος όμιλος Ευρωμπάσκετ: Στη… γειτονιά του Σενγκέλια

Αστέρι: Η απάντηση εδώ είναι πολύ εύκολη. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Ευρωλίγκα, όπου συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φόργουορντ αυτή την στιγμή στην ήπειρό μας.

Κρυφό όπλο: Η μεγάλη εμπειρία που έχει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και το υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια ο νατουραλιζέ, Ντι Μποστ, τον καθιστούν ως τον ιδανικό παρτενέρ για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Αδυναμία: Οι ποιοτικοί παίκτες είναι πολύ δυνατοί, αλλά είναι ελάχιστοι και έτσι χρειάζεται την υπέρβαση των υπολοίπων για να προχωρήσει.

Καλύτερο σενάριο: Εφόσον καταφέρει να περάσει στον επόμενο γύρο και μόνο το ταξίδι στο Βερολίνο θα είναι σημαντικό.

Χειρότερο σενάριο: Είναι το… σύνδρομο των αουτσάιντερ. Να μην καταφέρει δηλαδή να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και απλά να δηλώσει… παρουσία στη διοργάνωση.

Το ρόστερ
Εμίλ Στοΐλοφ (20χρ., 2,12μ.) Εστουδιάντες
Σάσα Βεζένκοφ (27χρ., 2,06μ.) Ολυμπιακός
Τσαβντάρ Κοστόφ (34χρ., 1,95μ.) Λέφσκι Σόφιας
Στάνιμιρ Μαρίνοφ (31χρ., 1,92μ.) Μπάλκαν
Ντι Μποστ (33χρ., 1,88μ.) Γαλατασαράι
Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ (29χρ., 2,03μ.) Μπάλκαν
Κονσταντίν Κονσταντίνοφ (19χρ., 2,04μ.) Παλένθια
Γιόρνταν Μίντσεφ (34χρ., 2,03μ.) Ατομερομού
Παβλίν Ιβανόφ (29χρ., 1,96μ.) Ρίλσκι
Ντέγιαν Καραμφίλοφ (28χρ., 1,80μ.) Ρίλσκι
Αντρέι Ιβανόφ (26χρ., 2,05μ.) Τσερνομόρετς
Αλεξάνταρ Γιάνεφ (32χρ., 2,03μ.) Μπερόε
Ιβάν Αλιπίεφ (23χρ., 2,03μ.) Τραϊσκίρχεν Λάιονς
Προπονητής: Ρόσεν Μπαρτσόφσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x