Eurobasket

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, αλλά αντιδρούν ως ώριμοι άνδρες»

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ολλανδίας.

Πανευτυχής με τη νίκη (72-74) της Ελλάδας επί της Ολλανδίας ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του, λέγοντας ότι ορισμένοι από εκείνους έπαιξαν με προβλήματα, αλλά έδωσαν ό,τι είχαν για τη νίκη, χωρίς να ψάχνουν για δικαιολογίες.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες και τη χώρα μου. Αρκετά παιδιά θυσίασαν τους εαυτούς τους παίζοντας με ενοχλήσεις για να παίξουν με την Εθνική ομάδα και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό για να αλλάξουμε τη νοοτροπία της χώρας μας στο μπάσκετ. Η νοοτροπία είναι το νούμερο ένα που χρειάζεται για να πετύχεις. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Χάσαμε τον δρόμο μας και τη φιλοσοφία μας, αλλά τα 2-3 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν σημαντικά για μας, για να μας οδηγήσουν σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Η Ολλανδία είναι καλή ομάδα, όλες οι ομάδες μπορούν να σε κερδίσουν. Περιμέναμε να παίξουμε απέναντι σε ζώνη, αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις 40 λεπτά απέναντι σε ζώνη, ειδικά όταν έχεις λίγες προπονήσεις. Τα παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις αντέδρασαν καλά», δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Σπανούλης.

Για τον όμιλο: «Θα είναι ένας δύσκολος όμιλος. Πρέπει να δούμε μόνο την ομάδα μας και πώς θα βελτιωθούμε. Είμαι περήφανος που βλέπω τους παίκτες μου να κάνουν την αυτοκριτική τους μετά από μια νίκη. Ο Γιώργος το έκανε, αλλά πρέπει να πω πως ήταν κλειδί για να κερδίσουμε με την παρουσία του στην άμυνα. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες και αντιδρούν ως ώριμοι άνδρες, που καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x