Eurobasket

Τρίτος Όμιλος: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Δείτε το προφίλ των ομάδων του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που θα φιλοξενήσει στο Μιλάνο την Ελλάδα μαζί με Ιταλία, Κροατία, Εσθονία, Μ. Βρετανία και Ουκρανία.

Το Μιλάνο και το «Forum», χωρητικότητας 13.000 θεατών, θα φιλοξενήσει τους αγώνες του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και θα αποτελέσει την πρώτη βάση της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Η «επίσημη» αγαπημένη έχει βασικούς ανταγωνιστές στο γκρουπ την οικοδέσποινα και πάντα υπολογίσιμη Ιταλία και την απρόβλεπτη και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο Κροατία.

Τον όμιλο συμπληρώνουν η Ουκρανία, η Εσθονία και η Μεγάλη Βρετανία, που-λογικά-θα παλέψουν για να συμπληρώσουν το καρέ που θα προκριθεί στην τελική φάση του Βερολίνου.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Ελλάδα: Πιο έτοιμη από ποτέ


Αστέρι: Θέλει και ερώτημα; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου και δεν μπορεί παρά να αποτελεί το σημείο αναφοράς της ελληνικής ομάδας. Με ασυναγώνιστα φυσικά προσόντα, πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την τελευταία του παρουσία το 2019 και στην ωριμότερη φάση της καριέρας του, ο Greek Freak θέλει να κάνει πράξη το όνειρο που έχει να οδηγήσει μετά τους Μπακς και την Εθνική ομάδα σε έναν τίτλο. Ή έστω μετάλλιο.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Κρυφό όπλο: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να αποδειχτεί υπερπολύτιμος σε ένα ρόστερ που αναζητά εδώ και χρόνια έναν κλασικό σουτέρ. Ο γκαρντ των Μάβερικς πλέον μετά από μια πολύ καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό μπορεί να μεγαλώσει το γήπεδο με τα τρίποντά του, να προσφέρει προσωπικό σκορ αλλάζοντας τον ρυθμό και να δημιουργήσει χώρους για τους υπόλοιπους παίκτες και κυρίως τον Γιάννη.

Αδυναμία: Η έλλειψη σταθερών σουτέρ αποτελεί πρόβλημα πολλών ετών που ίσως δεν φτάνει για να λύσει η παρουσία του Ντόρσεϊ. Πέραν του Σλούκα δεν υπάρχει παίκτης-killer από μακριά και πολλά θα εξαρτηθούν από τη φόρμα που θα έχουν πίσω από τα 6,75μ. παίκτες όπως οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Καλάθης.

Καλύτερο σενάριο: Η ελληνική ομάδα δείχνει από την αρχή τα δόντια της κερδίζοντας τους πάντες στον όμιλο και δημιουργεί ένα καλό μονοπάτι προς τα μετάλλια. Ξεπερνά το σύμπλεγμα των νοκ άουτ στους «16» και τους «8» και φτάνει στα ημιτελικά εξασφαλίζοντας μετάλλιο. Χωρίς μεγάλο άγχος πια και με αυτοπεποίθηση στο φουλ, κατακτά το τρίτο Ευρωμπάσκετ στην ιστορία της. Αμήν!

Χειρότερο σενάριο: Στον όμιλο η Εθνική ομάδα δεν πείθει, κάνει 1-2 ήττες απέναντι σε Ιταλία και Κροατία και ζορίζει το δρόμο της για τη συνέχεια. Περνά στους «16», αλλά στα προημιτελικά το άγχος και το επίπεδο του αντιπάλου την καταδικάζουν σε έναν ακόμη αποκλεισμό λίγο πριν μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Το ρόστερ
2. Τάιλερ Ντόρσεϊ (26χρ., 1,96μ.) Ντάλας Μάβερικς
4. Μιχάλης Λούντζης (24χρ., 1,98μ.) Ολυμπιακός
5. Γιαννούλης Λαρεντζάκης (29χρ., 2,00μ.) Ολυμπιακός
7. Δημήτρης Αγραβάνης (28χρ., 2,08μ.) Προμηθέας Πάτρας
8. Νικ Καλάθης (33χρ., 2,00μ.) Μπαρτσελόνα
10. Κώστας Σλούκας (32χρ., 1,90μ.) Ολυμπιακός
14. Γιώργος Παπαγιάννης (25χρ., 2,20μ.) Παναθηναϊκός
16. Κώστας Παπανικολάου (32χρ., 2,04μ.) Ολυμπιακός
19. Ιωάννης Παπαπέτρου (28χρ., 2,07μ.) Παρτιζάν
34. Γιάννης Αντετοκούνμπο (27χρ., 2,11μ.) Μιλγουόκι Μπακς
37. Κώστας Αντετοκούνμπο (25χρ., 2,08μ.) Βιλερμπάν
43. Θανάσης Αντετοκούνμπο (30χρ., 2,01μ.) Μιλγουόκι Μπακς
Προπονητής: Δημήτρης Ιτούδης
Βοηθοί: Σωτήρης Μανωλόπουλος, Σάββας Καμπερίδης, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Τζος Οπενχάιμερ, Μάριος Μπατής

Ιταλία: Με δύναμη την έδρα


Η Ιταλία μετρά 19 χρόνια χωρίς μετάλλιο και ελπίζει φέτος να μπει ένα τέλος. Το μακρινό πλέον 2003 είχε κατακτήσει το τέταρτο χάλκινο στην ιστορία της, που μαζί με τα δύο χρυσά (1983, 1999) συνθέτουν τη συλλογή της από Ευρωμπάσκετ. Φιλοξενώντας την πρώτη φάση στο Μιλάνο, η ομάδα του Τζανμάρκο Ποτζέκο, που αντικατέστησε τον… Ιούνιο τον πετυχημένο Μέο Σακέτι, θέλει να πάρει φόρα για τα νοκ άουτ του Βερολίνου. Από το ρόστερ θα λείψει η ποιότητα και εμπειρία των Χάκετ και Μπελινέλι ή η προοπτική του Μπανκέρο, ωστόσο παίκτες όπως οι Μάνιον και Παγιόλα στα γκαρντ ή στα φόργουορντ οι Γκαλινάρι, Ντατόμε, Μέλι, Πολονάρα και Φοντέκιο συνθέτουν ένα αρκετά ισχυρό ρόστερ.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Αστέρι: O Nικολό Μέλι σε ένα ρόστερ που έχασε τον Ντανίλο Γκαλινάρι παραμονές του Ευρωμπάσκετ προάγεται σε ρόλο... ηγέτη. Ο άσος της Αρμάνι Μιλάνο αποτελεί βαρόμετρο για μια ομάδα που δεν διαθέτει ποιοτικές λύσεις κάτω από το καλάθι και θα κληθεί να μπαλώσει πολλές τρύπες. Μπορεί να μην είναι... φαντεζί, ωστόσο είναι υπερπολύτιμος για το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ειδικά από τη στιγμή που απουσιάζουν παλιοσειρές όπως οι Μπελινέλι, Χάκετ και Γκαλινάρι.

Κρυφό όπλο: Το νούμερο 1 του φετινού ντραφτ, Πάολο Μπανκέρο, θα λείπει από το Ευρωμπάσκετ, αλλά ο Σιμόνε Φοντέκιο μετά από μια μέτρια σεζόν στην κακή Μπασκόνια βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ από τους Τζαζ και δείχνει ικανός να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο στο παιχνίδι των «ατζούρι».

Αδυναμία: Στα γκαρντ και τα φόργουορντ υπάρχει πληρότητα, αλλά η θέση «5» βασανίζει εδώ και χρόνια την Ιταλία και ούτε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ υπάρχει κάποιος σέντερ τοπ επιπέδου στο ρόστερ. Ο Τζανμάρκο Ποτζέκο λογικά θα καλύψει το κενό και πάλι κυρίως με τον Νικολό Μέλι.

Καλύτερο σενάριο: Η Ιταλία πηγαίνει «τρένο» στην πρώτη φάση και με τη δύναμη της έδρας τερματίζει ψηλότερα από Ελλάδα και Κροατία στον όμιλο εξασφαλίζοντας ένα καλό μονοπάτι για τα νοκ άουτ. Φτάνει μέχρι τα ημιτελικά και εξασφαλίζει δύο ευκαιρίες για ένα μετάλλιο.

Χειρότερο σενάριο: Η έδρα στην πρώτη φάση δεν αρκεί και παρά την άνετη πρόκριση στα νοκ άουτ, η Ιταλία φτάνοντας στα νοκ άουτ του Βερολίνου χάνει η δυναμική της και αποκλείεται στους «16» ή τους «8».

Το ρόστερ
Μάρκο Σπίσου (27χρ., 1,84μ.) Βενέτσια
Νικολό Μάνιον (21χρ., 1,90μ.) Βίρτους Μπολόνια
Πολ Μπίλιγκα (32χρ., 2,00μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Στέφανο Τονούτ (29χρ., 1,94μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Νικολό Μέλι (31χρ., 2,06μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Σιμόνε Φοντέκιο (27χρ., 2,03μ.) Γιούτα Τζαζ
Τζιαμπάολο Ρίτσι (31χρ., 2,02μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Τομάσο Μπαλντάσο (24χρ., 1,92μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Ακίλε Πολονάρα (31χρ., 2,05μ.) Αναντολού Εφές
Αλεσάντρο Παγιόλα (23χρ., 1,94μ.) Βίρτους Μπολόνια
Λουίτζι Ντατόμε (35χρ., 2,03μ.) Αρμάνι Μιλάνο
Aμεντέο Τεσιτόρι (27χρ., 2,08μ.) Βενέτσια
Προπονητής: Τζιανμάρκο Ποτζέκο

Κροατία: Ψάχνοντας εξιλέωση


Χωρίς μετάλλιο από το 1995 (μετά το χάλκινο στην Αθήνα κι ενώ είχαν προηγηθεί άλλα τρία μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες) και έχοντας αποτύχει στις αρχές Ιουλίου να προκριθεί έστω και στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Κροατία αναζητεί την εξιλέωση στο Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα που περνά διαρκώς κάτω από τον πήχη των υψηλών προσδοκιών που γεννά το ταλέντο της, θα παρουσιάσει σε μια ακόμη διοργάνωση ένα πολύ δυνατό ρόστερ, αλλά αυτό δεν… φτάνει. Ο προπονητής πλέον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (με θητεία ως παίκτης σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Πανελλήνιο) διαθέτει ένα υλικό που μοιάζει ικανό για μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να το δείξει στο γήπεδο.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Αστέρι: Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ασφαλώς ξεχωρίζει. Από το 2014 στο ΝΒΑ, με πολύ σημαντικό ρόλο και ένα συμβόλαιο 20 εκατ. δολαρίων για την προσεχή σεζόν, ο φόργουορντ των Τζαζ είναι το βαρόμετρο της ομάδας. Σπουδαίος σκόρερ, χωρίς να «κλέβει» στην άμυνα και με ηγετικά χαρακτηριστικά, μπορεί στην καλή του μέρα να κρίνει παιχνίδια.

Κρυφό όπλο: Ο Ρόκο Πρκάτσιν ξεπέρασε κατά πολύ τον πατέρα του (άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού), Νίκολα. Στα 20 του ο φόργουορντ της Τσιμπόνα είναι από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ευρώπης και μετρά ήδη μια διετία με το εθνόσημο.

Αδυναμία: Όχι τώρα, αλλά εδώ και χρόνια ολόκληρη Κροατία δεν μπορεί να βρει έναν πλέι μέικερ υψηλού επιπέδου. Την ώρα που σε σουτέρ, φόργουορντ και σέντερ έχει πλειάδα παικτών, στην οργάνωση δεν υπάρχει παίκτης ούτε να πλησιάζει σε κλάση τους άλλους. Στην… απελπισία τους οι Κροάτες έδωσαν διαβατήριο στον γκαρντ της Άλμπα, Τζεϊλίν Σμιθ, που όμως είναι περισσότερο «2άρι».

Καλύτερο σενάριο: Οι απανωτές αποτυχίες συσπειρώνουν την Κροατία, που κάνει την έκπληξη βάζοντας από κάτω Ιταλία και Ελλάδα στον όμιλο του Μιλάνου. Στα νοκ άουτ συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της και φτάνει στα ημιτελικά απειλώντας να βάλει τέλος στην ανομβρία μεταλλίου.

Χειρότερο σενάριο: Για άλλη μια φορά, η Κροατία αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών. Στον όμιλο κάνει μόνο τις αναμενόμενες νίκες και περνά χωρίς καλό πλασάρισμα, με αποτέλεσμα στα νοκ άουτ του Βερολίνου να πάει νωρίς σπίτι της.

Το ρόστερ
Τόνι Πέρκοβιτς (24χρ., 1,91μ.) Ορλεάν
Τζεϊλίν Σμιθ (28χρ., 1,93μ.) Άλμπα Βερολίνου
Ρόκο Πρκάτσιν (20χρ., 2,06μ.) Τζιρόνα
Κρούνοσλαβ Σίμον (37χρ., 1,97μ.) Αναντολού Εφές
Μάριο Χεζόνια (27χρ., 2,03μ.) Ρεάλ Μαδρίτης
Ντάριο Σάριτς (28χρ., 2,08μ.) Φίνιξ Σανς
Λόβρο Γκνίντιτς (21χρ., 1,98μ.) Τσεντεβίτα Ολίμπια
Κάρλο Μάτκοβιτς (21χρ., 2,08μ.) Τσεντεβίτα Ολίμπια
Ιβάν Ράμλιακ (32χρ., 2,03μ.) Σλασκ Βρότσλαβ
Ντόμινικ Μάβρα (28χρ., 1,95μ.) ΚΚ Σπλιτ
Ίβιτσα Ζούμπατς (25χρ., 2,16μ.) Λος Άντζελες Κλίπερς
Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (33χρ., 2,01μ.) Γιούτα Τζαζ
Προπονητής: Νταμίρ Μουλαομέροβιτς

Ουκρανία: Τα παιδιά του πολέμου


Τη στιγμή που η ρωσική εισβολή συνεχίζεται για μήνες και η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η Ουκρανία πάει στο Ευρωμπάσκετ με βασική αποστολή να δείξει πως η ζωή (πρέπει να) συνεχίζεται. Με τον πολύπειρο Λετονό Άιναρς Μπαγκάτσκις στον πάγκο και κάποιες καλές μονάδες, η Ουκρανία που έχει καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία της την έκτη θέση το 2013, θα προσπαθήσει για το καλύτερο και το μόνο βέβαιο είναι πως θα πάρει το χειροκρότημα των ουδέτερων.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Αστέρι: Ο Άλεξ Λεν είναι το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας. Μπορεί ο νυν σέντερ των Κινγκς να μην έκανε την καριέρα που θα περίμεναν πολλοί όταν το 2013 επελέγη στο νούμερο 5 του ντραφτ (όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στο 15!), ωστόσο έκτοτε έχει μια συνεπή και αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ, κυρίως ως συμπληρωματικός ψηλός, με 7,7 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1 τάπα στη λίγκα.

Κρυφό όπλο: Ο Σβέι Μιχάιλιουκ είναι ο δεύτερος ΝΒΑερ της ομάδας, έστω κι αν δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη λίγκα. Ανήκει στους Ράπτορς, με τους οποίους έπαιξε 59 παιχνίδια την περασμένη σεζόν μετρώντας 4,6 πόντους και 1,6 ριμπάουντ σε 12,8 λεπτά ανά αγώνα. Ο απόφοιτος του Kansas είναι καλός σκόρερ αγωνιζόμενος στις θέσεις «2» και «3» και μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο στήριγμα για τον Λεν.

Αδυναμία: Σε ένα ρόστερ που διαθέτει μεγάλα κορμιά και αρκετή αθλητικότητα, τα γκαρντ δεν είναι ανάλογου επιπέδου για να τους αξιοποιήσουν. Μάλιστα σε αντίθεση με παλιές διοργανώσεις δεν δόθηκε διαβατήριο σε κάποιον Αμερικανό (στο παρελθόν είχαν παίξει Τζέτερ, Ραντλ και Μπαρτ) για να λυθεί το πρόβλημα.

Καλύτερο σενάριο: Η Ουκρανία κάνει καλές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ έχοντας και τη συμπάθεια του κοινού και τρυπώνει στην τετράδα που συνεχίζει στα νοκ άουτ. Ως εκεί όμως…

Χειρότερο σενάριο: Κερδίζει το χειροκρότημα και τη συμπάθεια του κοινού, αλλά στο παρκέ αποδεικνύεται πολύ αδύναμη και τελικά δεν καταφέρνει καν να υπερκεράσει Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία για να μπει στα νοκ άουτ.

Το ρόστερ
Ντένις Λουκάσοφ (33χρ., 1,88μ.) Προμετέι
Βιτάλι Ζότοφ (25χρ., 1,88μ.) Ρίγα
Ίλια Σιντόροφ (27χρ., 1,82μ.) Προμετέι
Ισούφ Σάνον (23χρ., 1,94μ.) Ντνίπρο
Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ (25χρ., 2,01μ.) Τορόντο Ράπτορς
Ιβάν Τκατσένκο (25χρ., 1,97μ.) Τσερκάσκι Μάβπι
Μπόγκνταν Μπλίζνιουκ (27χρ., 1,98μ.) Μπουντιβέλνικ
Βιάτσεβλαβ Μπομπρόφ (30χρ., 2,03μ.) Ντνίπρο
Βολίντιμιρ Γκερούν (28χρ., 2,11μ.) Μπουγιουκτσεκμετζέ
Άλεξ Λεν (29χρ., 2,13μ.) Σακραμέντο Κινγκς
Αρτέμ Πουστοβόι (30χρ., 2,18μ.) Μούρθια
Ντμίτρο Σκαπίντσεφ (24χρ., 2,06μ.) Κίεβ Μπάσκετ
Προπονητής: Άιναρς Μπαγκάτσκις

Εσθονία: Το απόλυτο αουτσάιντερ


Στην τέταρτη παρουσία της (από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της) σε Ευρωμπάσκετ και πρώτη μετά το 2015, η Εσθονία θέλει να αποδείξει πως κάνει βήματα προόδου στο μπάσκετ. Με τον Φιλανδό Γιούκα Τοϊγιάλα στον πάγκο και καλή παρουσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (πέρασε στη β’ φάση αφήνοντας εκτός την Πολωνία), θα παλέψει με Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία για να συμπληρώσει την τριάδα Ελλάδας, Ιταλίας και Κροατίας, που μοιάζουν να είναι 2-3 επίπεδα παραπάνω.

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Αστέρι: Ο Σάντερ Ραϊέστε είναι μάλλον το μεγαλύτερο όνομα σε ένα ρόστερ με άγνωστους στο ευρύ κοινό παίκτες. Ο 23χρονος φόργουορντ της Μπασκόνια θα μπορούσε να μοιραστεί το ρόλο του ηγέτη με τον συμπαίκτη του πλέον στους Βάσκους, τον σέντερ Μάικ Κότσαρ που προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με το Αμβούργο.

Κρυφό όπλο: Ο Χένρι Ντρελ μετά από μια αξιοπρόσεκτη παρουσία σε γερμανικό και ιταλικό πρωτάθλημα παλεύει για μια θέση στο ΝΒΑ. Ο 22χρονος φόργουορντ έπαιξε στη θυγατρική των Μπουλς στην G League και συμμετείχε στο summer league.

Αδυναμία: Το ρόστερ τη ομάδας υστερεί σε ποιότητα και εμπειρία συγκριτικά ακόμη και με τις άλλες δύο θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες του γκρουπ.

Καλύτερο σενάριο: Η Εσθονία κάνει την έκπληξη, παρουσιάζει αξιοζήλευτη συνοχή και «στριμώχνεται» στην τετράδα που πάει στο Βερολίνο, για να αποκλειστεί στους «16».

Χειρότερο σενάριο: Επιβεβαιώνεται στην πράξη πως είναι η ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ. Χάνει από όλους και φυσικά αποκλείεται.

Το ρόστερ
Στεν Σοκ (33χρ., 1,84μ.) Χαρίλαος Τρικούπης
Κερ Κρίισα (21χρ., 1,90μ.) Κολέγιο Αριζόνα
Κρίστιαν Κούλαμαε (23χρ., 1,94μ.) Μπούργος
Μάρτιν Ντόρμπεκ (31χρ., 1,94μ.) Κάλεβ Κράμο
Γιάναρι Γιόεσαρ (28χρ., 1,98μ.) Μπαϊρόιτ
Χένρι Ντρελ (22χρ., 2,06μ.) Γουίντι Σίτι Μπουλς
Σάντερ Ραϊέστε (23χρ., 2,04μ.) Μπασκόνια
Σιμ-Σάντερ Βένε (32χρ., 2,03μ.) Βαρέζε
Κρίστιαν Κίτσινγκ (31χρ., 2,05μ.) Κάλεβ Κράμο
Ράουνο Νούργκερ (29χρ., 2,08μ.) Κάλεβ Κράμο
Ματίας Τας (23χρ., 2,10μ.) Ντάμπροβα
Μάικ-Κάλεβ Κότσαρ (26χρ., 2,12μ.) Χάμπουργκ Τάουερς
Προπονητής: Γιούκα Τοϊγιάλα

Μεγάλη Βρετανία: Θέλει να κάνει ζημιές


Έχοντας απουσιάσει μόνο από μία διοργάνωση από τις πέντε τελευταίες σε Ευρωμπάσκετ, η Μεγάλη Βρετανία βλέπει αυτή τη φορά την ευκαιρία να μπει στα νοκ άουτ σε έναν βατό, ως προς αυτή τη φιλοδοξία όμιλο. Η εμπειρία του Νέιτ Ρέινκινγκ, ο οποίος είναι στο επιτελείο των Καβαλίερς, θα είναι πολύτιμο στοιχείο, όπως και η καλή ομοιογένεια της ομάδας που παίζει μαζί, χωρίς ιδιαίτερες απουσίες, και στα «παράθυρα».

Τρίτος Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Αστέρι: Ο Γκέιμπ Ολασένι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ στο δεύτερο επίπεδο της Ευρώπης και τον στυλοβάτη της ομάδας κάτω από το καλάθι. Ο άσος της Νταρουσάφακα προέρχεται από μια ακόμη καλή σεζόν στην Τουρκία με 12,2 πόντους και 6,1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Κρυφό όπλο: Ο Μάιλς Χέσον είναι ένας πολύ δυναμικός φόργουορντ που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Μετά από μια αξιοπρόσεκτη καριέρα σε Γερμανία και Γαλλία, παίζει πλέον με ένα μεγάλο συμβόλαιο στην Ιαπωνία και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εθνική του ομάδα.

Αδυναμία: Το ρόστερ διαθέτει αθλητικότητα, αλλά υστερεί σε ποιότητα και εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Όσο κι αν προσπαθήσει ο Νέιτ Ρέινκινγκ, είναι δύσκολο να καμουφλάρει όλες τις ελλείψεις της ομάδας.

Καλύτερο σενάριο: Οι Βρετανοί με όπλο τη χημεία, καθώς παίζουν μαζί εδώ και αρκετά χρόνια, παρουσιάζονται πιο έτοιμοι από Εσθονούς και Ουκρανούς και κερδίζουν θέση στα νοκ άουτ, αλλά αποκλείονται στους «16».

Χειρότερο σενάριο: Η Μεγάλη Βρετανία πασχίζει να κάνει μια νίκη στον όμιλο και αυτό δεν φτάνει για να την οδηγήσει στο Βερολίνο.

Το ρόστερ
Τζαμέλ Άντερσον (32χρ., 2.01μ.) Τσέσαϊρ Φίνιξ
Κάβελ Μπίγκμπι Γουίλιαμς (26χρ., 2,11μ.) Μπουλαζάκ
Νταν Κλαρκ (33χρ., 2,08μ.) Μάντσεστερ Τζάιαντς
Μάιλς Χέσον (32χρ., 1,98μ.) Καγκάουα Φάιβ Άροου
Ντουέιν Λοτιέ-Ογκουνλέγε (26χρ., 1,93μ.) Σουάνς
Μπεν Μόκφορντ (33χρ., 1,88μ.) Νιούκαστλ Ιγκλς
Λουκ Νέλσον (27χρ., 1,91μ.) Λόντον Λάιονς
Γκέιμπ Ολασένι (30χρ., 2,10μ.) Νταρουσάφακα
Οβιέ Σόκο (31χρ., 2,01μ.) Λόντον Λάιονς
Ντέβον Βαν Όστρουμ (29χρ., 1,93μ.) Μελίγια
Καρλ Γουίτλ (24χρ., 2,01μ.) Πιστόια
Πάτρικ Γουίλαν (26χρ., 1,96μ.) Λέστερ Ράιντερς
Προπονητής: Νέιτ Ρέινκινγκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x