Eurobasket 2025

Ποτζέκο: «Λατρεύω να προπονώ αυτούς τους παίκτες»

Οι δηλώσεις του Τζανμάρκο Ποτζέκο μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Γεωργίας.

Ο Τζανμάρκο Ποτζέκο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια των παικτών της Ιταλίας μετά τη νίκη επί της Γεωργίας.

«Συγχαρητήρια στη Γεωργία, έπαιξαν πολύ δυνατά, έκαναν καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, άξιζαν τη νίκη. Από την πρώτη μέρα δουλεύουν σκληρά, είναι πολύ συγκεντρωμένοι, βοηθούν ο ένας τον άλλο και όλοι εμένα. Δεν με νοιάζει πώς παίξαμε, αλλά έπαιξαν σκληρά. Παλεύουν για όλες τις φάσεις και αυτό με νοιάζει. Λατρεύω να τους προπονώ», τόνισε.

«Ο Φοντέκιο δεν ήταν εύστοχος προχθές, αλλά είχε την κατάλληλη νοοτροπία στην άμυνα και τότε. Σήμερα είχε την ίδια νοοτροπία και κατάφερε να σκοράρει πολύ κιόλας», πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά έκανε στον Σαλιού Νιάνγκ. «Ο Νιάνγκ έχει λαμπρό μέλλον, αλλά ήδη από τώρα έχει επίδραση στην ομάδα και μας βοηθά. Ξέρει τι πρέπει να κάνει στην καριέρα του για να προοδεύσει. Σίγουρα θα τον παρακολουθούν και στο ΝΒΑ, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Πρέπει να τον αφήσουμε να παίξει», επισήμανε.

Για το αυριανό ματς με τη Βοσνία τόνισε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο, μεγάλωσα στην Τεργέστη που είναι κοντά στη Γιουγκοσλαβία. Λυπάμαι που ο Μούσα δεν είναι εδώ, ήμουν προπονητής του στην Τσεντεβίτα, είναι μεγάλο ταλέντο και φίλος μου. Με αυτόν η Βοσνία θα ήταν ακόμη καλύτερη, αλλά και τώρα είναι καλή. Έχουν παίκτες όπως ο Νούρκιτς και ο Αλιμπέγκοβιτς, θα είναι δυσκολο ματς. Πιστεύω πως μπορούν να πάνε στους 16. Θεωρώ πως είναι στο ίδιο επίπεδο με μας και τη Γεωργία».

Από πλευράς παικτών, ο Σαλιού Νιάνγκ είπε: «Νιώθω καλά με τη νίκη και την απόδοσή μου. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, καλύτερο από το πρώτο ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x