Ο Αλεξάντερ Τζιέβα στους πρώτους έξι αγώνες του EuroBasket 2025 είχε αγωνιστεί μόλις 11 λεπτά συνολικά, χωρίς να έχει επιχειρήσει ούτε ένα σουτ. Το μοναδικό που είχε καταγράψει στη στατιστική του ήταν ένα ριμπάουντ στην πρεμιέρα με τη Σλοβενία.
Ωστόσο, στον προημιτελικό με την Τουρκία, ο Τζιέβα έχει ήδη αγωνιστεί όσα λεπτά είχε παίξει συνολικά στο τουρνουά (11) και έχει φτάσει τους 11 πόντους!
Με την άμυνα των Τούρκων να συγκεντρώνεται στους Λόιντ και Πονίτκα, ο Πολωνός φόργουορντ βρήκε ελεύθερα σουτ και τα εκμεταλλεύτηκε, έχοντας 1/1 δίποντο και 3/5 τρίποντα, ενώ πήρε και ένα ριμπάουντ.
Μάλιστα, είναι ο πρώτος σκόρερ της Πολωνίας στο ημίχρονο, όντας αυτός που την κρατάει «ζωντανή» στο παιχνίδι, με το σκορ να είναι 46-32 υπέρ της Τουρκίας.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






