Euroleague

Από αλλού το περίμενε…

… αλλά από αλλού ήρθε στον Παναθηναϊκό! Η Κάχα Λαμποράλ είχε τους συνήθεις υπόπτους Σαν Εμετέριο και Τελέτοβιτς σε μεγάλη βραδιά, αλλά αυτός που έκανε την ζημιά στους «πράσινους» ήταν ο Ρίμπας, ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος της 3ης περιόδου, έδωσε στους συμπαίκτες του το έναυσμα για τη νίκη που τελικά ήρθε με σκορ 77-70, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Top-16 της Ευρωλίγκας.

… αλλά από αλλού ήρθε στον Παναθηναϊκό! Η Κάχα Λαμποράλ είχε τους συνήθεις υπόπτους Σαν Εμετέριο και Τελέτοβιτς σε μεγάλη βραδιά, αλλά αυτός που έκανε την ζημιά στους «πράσινους» ήταν ο Ρίμπας, ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος της 3ης περιόδου, έδωσε στους συμπαίκτες του το έναυσμα για τη νίκη που τελικά ήρθε με σκορ 77-70., στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Για τους "πράσινους" που παρά την ήττα, παραμένουν σε τροχιά πρωτιάς, ο Διαμαντίδης με 12 πόντους και 11 ασίστ αλλά και οι Μπατίστ, Τσαρτσαρής προσπάθησαν από την πλευρά των «πράσινων» που δεν το έβαλαν κάτω σε κανένα σημείο και στο φινάλε λίγο έλλειψε να «κλέψουν» το ματς. Μία λάθος επαναφορά του Σάτο, «έσβησε» ουσιαστικά κάθε ελπίδα και έδωσε στου Βάσκους την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη και την διαφορά των εφτά πόντων, που είναι πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Το ματς:

Χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά για να ανοίξει το σκορ και αυτό έγινε με καλάθι του Τελέτοβιτς. Τα πρώτα σουτ και των δύο ομάδων ήταν άστοχα με αποτέλεσμα μετά από 5΄το σκορ να είναι 4-4. Η διάθεση και των δύο ομάδων να σουτάρουν έξω από τα 6.75 ήταν εμφανής στη συνέχεια με Διαμαντίδη, Σαν Εμετέριο, Νίκολας και δύο συνεχόμενα του Λόγκαν, να κάνουν το σκορ 15-10. Η απάντηση ήρθε από τον Τσαρτσαρή που με 5 συνεχόμενους πόντους έκανε το 17-16. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 19-18.

Η Κάχα Λαμποράλ με Μπατίστα και Τελέτοβιτς έδειξε στις πρώτες επιθέσεις της διάθεση να πάει πιο κοντά στο καλάθι. Τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι Βάσκοι και οι δεύτερες επιθέσεις τους έδωσαν αέρα πέντε πόντων. Ο διαιτητής του αγώνα κ. Γιούγκεμπραντ, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και υπήρξε προσωρινή διακοπή. Το παιχνίδι τελικά ξανάρχισε και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο προπονητών, συνέχισαν μόνο οι δύο διαιτητές. Η διακοπή ευνόησε την Κάχα που με τον Τελέτοβιτς να φτάνει τους 8, προηγήθηκε 27-20. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν αισθητά την περιφερειακή τους άμυνα και με δύο συνεχόμενα κλεψίματα μείωσαν σε 27-26. Το run n’ gun παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Σαν Εμετέριο να παίρνει το όπλο του και να κάνει το 30-26. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι των Βάσκων ανέβασαν την διαφορά στους οκτώ. Διαμαντίδης και Μπατίστ βρήκαν τρόπους σκοραρίσματος και το ημίχρονο έληξε με σκορ 36-33 υπέρ των Βάσκων.

Οι ισορροπίες παρέμεναν λεπτές, με τον Παναθηναϊκό να περνά την μπάλα στον Μπατίστ, με καλάθι του οποίου πήραν οι πράσινοι ξανά προβάδισμα 42-41. Ο Σαν Εμετέριο συνέχιζε να κάνει όλη τη ζημιά από την πλευρά των Βάσκων, που ξαναπήραν διαφορά πέντε πόντων στα μισά της περιόδου. Η αστοχία των δύο ομάδων στα σουτ που δοκίμασαν κρατούσε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε τον Ρίμπας να σουτάρει τρία συνεχόμενα τρίποντα στα οποία ευστόχησε και ανέβασαν ξανά την διαφορά στους δέκα (59-49).

Τα «βαριά όπλα» του Ιβάνοβιτς, Τελέτοβιτς και Μπατίστα, ξαναπέρασαν στο παρκέ και έκαναν σωστά της δουλειά τους ανεβάζοντας περισσότερο την διαφορά. Ένα σερί 8-0 του Παναθηναϊκού όμως, που είχε βελτιώσει εντυπωσιακά την άμυνά του, έκανε πάλι το ματς ντέρμπι και το σκορ 62-58. Μπατίστα και Τελέτοβιτς κρατούσαν το προβάδισμα για την ομάδα τους, παρά το γεγονός ότι ο αλάνθαστος σε στατιστική Διαμαντίδης με τους Μπατίστ και Νίκολας, έβρισκαν λύσεις στην επίθεση των πράσινων. Ένα καλάθι και φάουλ του Τσαρτσαρή, έδωσε πολύτιμη ανάσα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς δύο λεπτά πριν το τέλος, καθώς η διαφορά έπεσε στους τέσσερις. Σε εκείνο το σημείο, ένα επιθετικό ριμπάουντ του Τελέτοβιτς, μετά από καλή άμυνα των «πράσινων», έδωσε την ευκαιρία στην Κάχα να σκοράρει, ανεβάζοντας την διαφορά στους έξι. Η λάθος επαναφορά του Σάτο στα 37΄΄ έκρινε οριστικά το ματς υπέρ των γηπεδούχων (77-70).

Τα δεκάλεπτα:19-18, 36-33, 59-49, 77-70

Κάχα Λαμποράλ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9, Γκαρσία, Ουέρτας 5, Λόγκαν 10, Τελέτοβιτς 17, Μπατίστα 11, Σαν Εμετέριο 21, Όλεσον, Μπουέσα, Σο, Μπάρατς 4, Μπιέλιτσα

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 1, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 14, Φώτσης 7, Σάτο 6, Νίκολας 15, Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας, Καλάθης 2, Μπόγρης, Ζούμπος

Γήπεδο: Fernando Buesa Arena

Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ (Φινλανδία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λάτισεβς (Λετονία)

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x