Euroleague

Ίβκοβιτς: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη, αλλά και με την αντίδραση των παικτών του στα… δύσκολα, εμφανίστηκε μετά τη νίκη στη Βαλένθια ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πέσιτς: "Το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού".

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη, αλλά και με την αντίδραση των παικτών του στα… δύσκολα, εμφανίστηκε μετά τη νίκη στη Βαλένθια ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πέσιτς: "Το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού".

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για 40 λεπτά και μία επιβράβευση του μοντέρνου μπάσκετ. Η Βαλένθια μας "σκότωσε" στα επιθετικά ριμπάουντ, με τους Ισπανούς να πετυχαίνουν οκτώ πόντους, κατά τα άλλα το ματς ήταν ισορροπημένο. Μετά την "κακή" ήττα της πρώτης αγωνιστικής στο ΣΕΦ από τη Φενέρ, η ομάδα μου έχει δείξει απίστευτο χαρακτήρα και προσωπικότητα», τόνισε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» και πρόσθεσε:

«Χάσαμε εύκολα τη διαφορά των εννέα πόντων στη δεύτερη περίοδο και ίσως να έκανα λάθος που δεν έκοψα το ρυθμό με ένα τάιμ άουτ, αλλά δείξαμε σπουδαίο χαρακτήρα στο τέλος του ματς, εκεί που κρινόταν το αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες, πρόσθεσε πως: «Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Βασιλόπουλος, ο Κέσελ και ο πολύ φορμαρισμένος Χαλπερίν σίγουρα μας λείπουν, αλλά σήμερα μας βοήθησε ο Πελεκάνος και ο Γκόρντον πολύ. Με εξαίρεση τον Βασιλόπουλο, δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και θα γυρίσουν γρήγορα τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τόνισε πως: "Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο της σεζόν, δεν είναι εύκολο για μας να νικήσουμε. Θέλαμε να νικησουμε, το πρόβλημά μας ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου μας και το ότι παρουσιαστήκαμε διστακτικοί στις επιθέσεις 'πέντε εναντίον πέντε'.

Στο μπάσκετ, όπως και στο μποξ, ακολουθείς την πρώτη σου επιλογή και ελπίζεις ότι αυτή θα είναι καλύτερη. Πετύχαμε 21 πόντους στον αιφνιδιασμό, αυτό είναι πολύ θετικό, όπως και οι 18 πόντοι που είχαμε από επιθετικά ριμπάουντ. Είχαμε κάποια καλά στατιστικά και ακόμα και αυτό είναι θετικό για μια ομάδα, όπως η δική μας. Πρέπει να μάθουμε και να δουλέψουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, με μία άμυνα που μας δυσκόλεψε σε όλο το ματς. Δεν μπορώ να πω ότι ο αντίπαλός μας νίκησε, λόγω των διαιτητών. Υπήρχε σεβασμός στον Ολυμπιακό, αν και εμείς παίζουμε αρκετό καιρό σε αυτό το επίπεδο, θα υπάρχει σεβασμός και για μας.

Ο Ολυμπιακός είναι μία σοβαρή ομάδα και δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι ο Ολυμπιακός, όπως όλες οι ομάδες, έχουν την φιλοσοφία να νικήσουν. Για μας, το σημαντικό είναι η Ζαλγκίρις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει για να είναι πρώτος".

Παναγιώτης Βανός, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x