Euroleague

Αν έλειπαν και τα… black out

Τις ελπίδες του για πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας διατήρησε «ζωντανές» ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Νανσί με σκορ 91-78 για την 5η αγωνιστική. Το black out στο ημίχρονο, με το οποίο έσβησαν τα φώτα στο ΣΕΦ, δεν επηρέασε τους Πειραιώτες, αυτό όμως στο… παρκέ, τους απέτρεψε από το να «καθαρίσουν» από νωρίς. Η εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μπατούμ, ενώ από την άλλη η ηγετική εμφάνιση από τον Σπανούλη, ήταν τα «κλειδιά» για τη δεύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση.

Τις ελπίδες του για πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας διατήρησε «ζωντανές» ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Νανσί με σκορ 91-78 για την 5η αγωνιστική.

Το black out στο ημίχρονο, με το οποίο έσβησαν τα φώτα στο ΣΕΦ, δεν επηρέασε τους Πειραιώτες, αυτό όμως στο… παρκέ, τους απέτρεψε από το να «καθαρίσουν» από νωρίς.

Η εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μπατούμ, ενώ από την άλλη η ηγετική εμφάνιση από τον Σπανούλη, ήταν τα «κλειδιά» για τη δεύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση.

Κορυφαίος για την άλλη μία φορά ο Βασίλης Σπανούλης που τελείωσε το ματς με 26 πόντους, ενώ αξίζουν τα εύσημα στους Κώστα Παπανικολάου και Μιχάλη Πελεκάνου για την εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νικολά Μπατούμ, ο οποίος έμεινε στους εννιά πόντους.


Το ματς


Το «ξέσπασμα» στο τέλος

Νευρικό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, με τη Νανσί να μπαίνει με όρεξη να «χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο (4-6). Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» με τα τρίποντα των Λούκας και Άντιτς πέρασαν μπροστά (10-8), ενώ ο Σπανούλης τους πήγε ακόμα και στο +4 (12-8). Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν τα πέντε ομαδικά φάουλ που συμπλήρωσε στα μισά της περιόδου και τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ανακτήσουν το προβάδισμα (12-13). Ο Νικολά Μπατούμ μπορεί να μην είχε σημειώσει ούτε πόντο μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους συμπαίκτες του να μένουν κοντά στο σκορ (19-17). Ένα μίνι ξέσπασμα των Πειραιωτών λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου έκανε το 23-17, προβάδισμα το οποίο δεν έχασαν μέχρι το τέλος. Μάλιστα, το τρίποντο του Σπανούλη σχεδόν με τη λήξη διαμόρφωσε το 30-22.

Η επιθετική… καθίζηση

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έφερε τον Ολυμπιακό στο +11 (33-22). Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες και αυτό δεν εμπόδισε τους Πειραιώτες να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά (35-24). Όμως, οι πολλές λάθος επιλογές των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να μειώσουν στους τέσσερις πόντους (37-33), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε το τάιμ άουτ προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του, όμως δεν άλλαξε κάτι, με τη Νανσί να μειώνει ακόμα και στο καλάθι (38-36). Τελικά, οι γηπεδούχοι πήγαν με το +4 (40-36) στα αποδυτήρια, με δύο εύστοχες βολές του Κεϊλίν Λούκας.

«Ξύπνησε» ο αρχηγός

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να αυξήσει το προβάδισμά του στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας το σκορ 44-36. Αλλά η Νανσί βρήκε και πάλι το δρόμο προς το καλάθι, με τη διαφορά να επανέρχεται στα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου (48-44). Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με δικούς του πόντους έφερε την ομάδα του στο 54-46. Από την άλλη η Νανσί έψαχνε την «απάντηση» με τον Μπατούμ, αλλά και πάλι ο αρχηγός δήλωσε «παρών», με το σκορ να γίνεται 57-48. Σχεδόν ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η ευστοχία των Πειραιωτών από τη γραμμή των βολών αλλά και η πολύ καλή τους άμυνα, τους έδωσαν το μέγιστο –μέχρι εκείνο το σημείο- προβάδισμα, το +15 (67-52).

Νόμιζε πως «καθάρισε» από πριν

Νωθρά ξεκίνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, δίνοντας την ευκαιρία στη Νανσί να κάνει ένα σερί 7-0 και να πάει τη διαφορά στους 10 (67-57). Οι Πειραιώτες στη συνέχεια «απάντησαν» με ένα δικό τους 4-0, κάνοντας το σκορ 71-57. Σχεδόν στα μισά του δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Γαλλίας μείωσαν εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά σε μονοψήφιο αριθμό (73-65). Το 6-0 (79-65) στα τρία λεπτά πριν το τέλος ουσιαστικά «κλείδωσε» τη δεύτερη νίκη της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Ευρωλίγκα, ενώ χάρη στην ευστοχία του Μιχάλη Πελεκάνου από τα 6,75μ., ήρθε το τελικό 91-78.



Δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 3, Λούκας 5, Άντιτς 7, Σπανούλης 26 (6 ασίστ, 9 λάθη), Πελεκάνος 11, Παπαδόπουλος 6 (9 ριμπ., 7 ασίστ), Γκετσεβίτσιους 7, Γλυνιαδάκης 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7, Κατσίβελης.

Νανσί (Μονσό): Ακινγκμπάλα 5, Γκραντ, Μπαντιάν 2, Σούλερ 15, Σιλά 2, Λίνεχαν 17, Σαμνίκ, Πίντα, Αμαγκού 2, Μόερμαν 20, Μπατούμ 9.

Διαιτητές: Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Μάρεκ Τσμίκιεβιτς (Πολωνία), Ζντράβκο Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x