Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (Τετάρτη, 18:15). Μιλώντας στα ρωσικά ΜΜΕ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έκρυψε πως η ήττα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για να κυνηγήσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης τη νίκη.
«Θέλουμε ρεβάνς. Μας έμεινε μία πικρή γεύση μετά από εκείνο το ματς. Πιστεύω πως αξίζαμε περισσότερο τη νίκη από την ΤΣΣΚΑ, αλλά στο τελευταίο λεπτό χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και δεν καθαρίσαμε το παιχνίδι όταν είχαμε την ευκαιρία. Έτσι είναι το μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Λιθουανός γκαρντ, ενώ για την πιθανή απουσία του Αντρέι Κιριλένκο είπε: «Είχα ακούσει πως τραυματίστηκε και δεν μου αποτελεί έκπληξη. Πάντως δεν πιστεύω πως η απουσία ενός παίκτη, ακόμη κι αν μιλάμε για έναν τόσο σπουδαίο όπως ο Κιριλένκο, δεν μπορεί να επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό ομάδες του επιπέδου της ΤΣΣΚΑ και του Παναθηναϊκού».
Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφωνώντας με τον «Σάρας», ενώ δεν συμφώνησε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μοιάζει πιο ευάλωτη μετά την ήττα από τη Χίμκι για το ρωσικό πρωτάθλημα. «Δεν μπορείς να αποδίδεις πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, ούτε αντλούμε συμπεράσματα από ένα μόνο παιχνίδι. Είδα το ματς με τη Χίμκι, η ΤΣΣΚΑ στην αρχή προηγήθηκε με διψήφια διαφορά, αλλά μετά το ματς γύρισε. Όπως και να’ χει, ο αντίπαλός μας είναι σοβαρή ομάδα, με ή χωρίς τον Κιριλένκο. Είναι σημαντικός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ, αλλά διαθέτει πολλούς ικανούς παίκτες για να καλύψει το κενό», δήλωσε, ενώ για τα προβλήματα της δικής του ομάδας, είπε: «Εμείς δεν θα έχουμε και πάλι στις τάξεις μας δύο παίκτες που λείπουν εδώ και καιρό, τον Τσαρτσαρή και τον Περπέρογλου».
Όσο για τη μάχη της πρωτιάς (ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη με 2+ πόντους στη Μόσχα και την τελευταία αγωνιστική νίκη επί της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ και ήττα στη Μάλαγα για την ΤΣΣΚΑ) ο «Ζοτς» ανέφερε: «Στόχος μας ήταν να περάσουμε στο Top 16. Τόσο εμείς όσο και η ΤΣΣΚΑ έχουμε πετύχει αυτό το στόχο. Δεν έχει τόση σημασία ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα βγούμε για να παίξουμε σωστό μπάσκετ, ενώ υψηλό κίνητρο θα έχει και η ΤΣΣΚΑ μετά από μία σεζόν που δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση».
Από πλευράς ΤΣΣΚΑ, το ιατρικό τιμ της ομάδας δεν έχει αποκλείσει τη συμμετοχή τόσο του Αντρέι Κιριλένκο, όσο και του Αντρέι Βορόντσεβιτς, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Πάντως διαθέσιμος είναι σε σχέση με το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






