Δεν έφτανε ο περσινός αποκλεισμός στα ημιτελικά των play offs της ACB. Ούτε η προ ημερών εντός έδρας ήττα. Ήρθε και η συντριβή για την Ευρωλίγκα με 93-69 για να επιβεβαιώσει πως η Μπιλμπάο είναι ο κακός δαίμονας της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη υπερκάλυψε και τη διαφορά των 16 πόντων από τον προηγούμενο αγώνα (89-73) αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.
Ο Κώστας Βασιλειάδης με 19 πόντους (2/4 βολές, 1/1 δίποντο, 5/6 τρίποντα) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Δημήτρης Μαυροειδής με 6 πόντους (2/3 βολές, 2/3 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.
Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό. Προηγήθηκαν με 10-0 και 34-14 στο πρώτο δεκάλεπτο και 52-26 στο ημίχρονο, με ασταμάτητους τους Βασιλειάδη και Μουμπρού. Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε και στο +31, 68-37, απέναντι σε μια «βασίλισσα» που είχε μοναδικό διασωθέντα τον ξεχασμένο Βελίτσκοβιτς. Η Μπιλμπάο συντήρησε με άνετη τη διαφορά μέχρι το τέλος, όπου Τζάκσον και Σίνγκλερ ήρθαν στα χέρια και αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν αλλά η Μπιλμπάο υπερέχει στη διαφορά. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές οι Βάσκοι υποδέχονται τη Σιένα και φιλοξενούνται από τη Μάλαγα, ενώ οι Μαδριλένοι υποδέχονται τη Μάλαγα και δοκιμάζονται στη Σιένα.
Δεκάλεπτα: 34-14, 52-26, 72-51, 93-69.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Τζος Φίσερ, Τζάκσον 15 (10 ασίστ), Μαυροειδής 6 (7 ριμπ., 2 ασίστ), Μπάνιτς 6, Μουμπρού 16, Ερβέλ 10, Ντ’ Ορ Φίσερ 11, Λόπεθ 5, Βασιλειάδης 19, Γκριμάου 5, Μπλουμς.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Πότσιους 1, Σουάρεθ, Ρέγες 2, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 5, Βελίτσκοβιτς 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 8, Σίνγκλερ 8, Γιουλ 4.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






