Euroleague

Τι είπαν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ της Ευρωλίγκας της νέας περιόδου και θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες. Βέβαια, από τις δηλώσεις των αντιπάλων των «πράσινων», διακρίνεται εύκολα ο σεβασμός που τρέφουν για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ της Ευρωλίγκας της νέας περιόδου και θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες. Βέβαια, από τις δηλώσεις των αντιπάλων των «πράσινων», διακρίνεται εύκολα ο σεβασμός που τρέφουν για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στο πρώτου γκρουπ παραδέχθηκαν ότι είναι ένας δύσκολος και ανοιχτός όμιλος. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, τόνισε: «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο με αντιπάλους όπως ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός. Υπάρχουν επίσης δύο πολύ καλές ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε και η Χίμκι που είναι ανταγωνιστικές τα τελευταία χρόνια και έχουν πολύ καλούς προπονητές. Επίσης, η Ολίμπια είναι μία παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και συνεχώς βελτιώνεται. Επίσης υπάρχει το ερωτηματικό της ομάδας που θα έρθει στον όμιλο από τα προκριματικά αλλά όποια και αν είναι θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα».

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Σουάρεθ, δήλωσε: «Στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και όλα τα γκρουπ δύσκολα. Ξέρουμε ότι για να περάσουμε στην επόμενη φάση θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα αντιμετωπίσουμε σπουδαίους συλλόγους και ξέρουμε ότι κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο».

Από την πλευρά της Χίμκι, δηλώσεις έκανε ο προπονητής, Ρίμας Κουρτινάιτις. «Με το μπάτζετ και τις φιλοδοξίες που έχουμε, στόχος μας είναι να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό μέσω του ρωσικού πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάναμε. Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά στο κορυφαίο επίπεδο. Επιπλέον, θα είναι ιδιαίτερο για μένα καθώς θα βρω απέναντί μου την Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία έχω αγωνιστεί στο παρελθόν».

Την τουρκική Φενέρμπαχτσε εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής, Νεντίμ Καράκας, τόνισε: «Εμείς έχουμε νέο προπονητή και αναζητούμε παίκτες για να κλείσουμε το ρόστερ μας. Στα χαρτιά ο όμιλος είναι εντελώς ανοιχτός. Κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία της και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Φυσικά, η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικοί αντίπαλοι και πάντα υποψήφιοι για το Final 4. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί, ούτε πέρυσι περίμενε κανείς να πάρει την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός αλλά το κατάφερε».

Τέλος, ο προπονητής της Ολίμπια Λουμπλιάνας, Σάσο Φιλιπόφσκι, είπε: «Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά από την άλλη θα είναι πολύ ελκυστικός για τους οπαδούς μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε τόσο καλούς παίκτες και προπονητές στο γήπεδό μας. Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Χίμκι και Φενέρ είναι εγγύηση για καλό θέαμα. Ελπίζω ότι τα οικονομικά μας προβλήματα θα λυθούν με την στήριξη του κόσμου μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x