Στο πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο απέδωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος την ήττα (85-78) του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.
Ωστόσο, ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη διέκρινε και κάποια θετικά στοιχεία από τους «πράσινους», όπως οι αυτοματισμοί που είχαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» με δεδομένο το χρονικό σημείο.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Η Ρεάλ είναι από τα φαβορί για τη φετινή χρονιά. Ξεκινήσαμε άσχημα το ματς και θεωρώ ότι για 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε έξυπνο μπάσκετ και πήραμε μία καλή διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα, δεν ήμασταν έτοιμοι στο μυαλό και να ανταπεξέλθουμε στο καλό και επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ. Χάσαμε πολλές μάχες, πολλά ριμπάουντ. Η Ρεάλ είχε 15 επιθετικά στο σύνολο. Δεν παίξαμε τόσο έξυπνα. Θέλαμε να ποστάρουμε τον Ντρέιπερ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν καταστροφή το τρίτο δεκάλεπτο», είπε αρχικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και πρόσθεσε:
«Στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου μας ξάφνιασαν. Ο Σοφοκλής δεν μπορεί να παίζει 40 λεπτά. Φάουλ κούραση. Πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Κάποια παιδιά την έχουν, κάποια άλλα όχι. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα την αποκτήσουν και θα είναι πιο έτοιμοι».
Για τα θετικά στοιχεία παρά την ήττα: «Είναι μία πολύ καινούρια ομάδα. Για την εποχή επιθετικά έχουμε αναπτύξει αρκετούς καλούς αυτοματισμούς και αυτό παίρνει χρόνο. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς παίξαμε καλό και έξυπνο μπάσκετ. Βάλαμε στόχους. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να παίζεις 40 λεπτά έξυπνο μπάσκετ. Σιγά σιγά θα έρθει και ο Λάσμε και θα γίνουμε καλύτεροι. Προσπαθούν πολύ τα παιδιά και γίνονται όλοι καλύτεροι».
Για τον Σχορτσανίτη: «Ο Σχορτσανίτης είναι σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά. Στην προπόνηση προσπαθεί κάθε μέρα και δουλεύει αρκετά. Η εμφάνισή του ήταν φυσιολογική, αλλά ξέρουμε πως δεν θα είναι έτσι σε κάθε παιχνίδι. Η προσπάθειά του κάθε μέρα έχει αυτό το αποτέλεσμα».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






