Euroleague

Επίσημο: Το βραβείο «Φορντ» στον κορυφαίο σκόρερ της Ευρωλίγκας, Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ», ως πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας.

Πρώτο «παράσημο» για τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο άσος του Ολυμπιακού κέρδισε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ», που δίνεται εις μνήμην του θρυλικού άσου που φόρεσε και τα ερυθρόλευκα στον πρώτο σκόρερ της σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Ο Βούλγαρος διεθνής είχε 17,24 πόντους στα 38 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Πειραιώτες σε κανονική περίοδο και playoffs οδηγώντας την ομάδα του στο Final 4. Δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής, τερμάτισε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και πλέον της Μακάμπι, με 17,17 πόντους ανά αγώνα, ενώ τρίτος ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν της Εφές με 16,7 πόντους.

Ο Βεζένκοφ, που πέρσι ήταν 13ος σκόρερ με 13,7 πόντους ανά αγώνα, έκανε ρεκόρ σεζόν με τους 28 πόντους που πέτυχε στην 24η αγωνιστική στη νίκη επί της Άλμπα, ενώ είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε 33 από τις 38 εμφανίσεις του. Παράλληλα, ήταν πρώτος σε αξιολόγηση σε όλη την Ευρωλίγκα με 21,2 και δεύτερος σε ριμπάουντ με 6,8.

Πλέον γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που παίρνει το εν λόγω βραβείο μετά τον Λίνας Κλέιζα το 2009/10. Είναι πλέον ο 14ος διαφορετικός νικητής του «Αλφόνσο Φορντ» και διαδέχεται τον περσινό νικητή, Βασίλιε Μίτσιτς, που στο τέλος κέρδισε και την Ευρωλίγκα, αλλά και το βραβείο του MVP του Final 4.



To φετινό Final Four της EuroLeague θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το Novasports.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x