Euroleague

Final 4: Σλούκας και Γιουλ οι πιο… έμπειροι στο Βελιγράδι

Ο Κώστας Σλούκας και ο Σέρχιο Γιουλ φτάνουν στο όγδοο Final 4 της καριέρας τους στο Βελιγράδι.

Για αρκετούς παίκτες θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία, για άλλους μια σπάνια ευκαιρία, αλλά για κάποιους κάτι… σύνηθες. Ο Κώστας Σλούκας πηγαίνει στο Βελιγράδι με τον Ολυμπιακό ως ο πιο έμπειρος παίκτης σε Final 4 Ευρωλίγκας, μαζί με τον Σέρχιο Γιουλ της Ρεάλ. Πάντως ο Έλληνας γκαρντ έχει τρεις κατακτήσεις (2012, 2013, 2017) έναντι δύο του Ισπανού (2015, 2018).

Για τους δυο τους θα είναι το όγδοο Final 4 μετρώντας αμφότεροι από 14 παρουσίες (σε ημιτελικό και μικρό ή μεγάλο τελικό). Μάλιστα, εφόσον αγωνιστούν και στα δύο ματς του Βελιγραδίου, θα περάσουν με 16 ματς στην τέταρτη θέση συμμετοχών παρέα με τον Τζέι Αρ Χόλντεν και πίσω μόνο από τους Βίκτορ Χριάπα (23), Κάιλ Χάινς και Θοδωρή Παπαλουκά (18).

Για τον Γιώργο Πρίντεζη θα είναι το έκτο Final 4 και για τον Κώστα Παπανικολάου το πέμπτο, ενώ ουδείς άλλος παίκτης των «ερυθρόλευκων» έχει παίξει ποτέ σε τέτοιο. Ο άλλος Έλληνας του… Βελιγραδίου, Νικ Καλάθης, θα λάβει μέρος για τέταρτη φορά σε Final 4.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φτάνει σε Final 4 για τρίτη φορά, μετά το 2013 με τον Ολυμπιακό και το 2016 με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Τρίτη παρουσία θα είναι και για τον προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Πάμπλο Λάσο φτάνει για όγδοη φορά σε Final 4 και ο Εργκίν Αταμάν για πέμπτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x