Euroleague

Άντερσον: «Είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε την περσινή επιτυχία»

Ο Τζέιμς Άντερσον μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για την θητεία του στην Αναντολού Εφές έως σήμερα και την αναμέτρηση στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μίλησε ο Τζέιμς Άντερσον για την θητεία του στην Αναντολού Εφές, για τον νέο ρόλο που διαθέτει στην τουρκική ομάδα, για την χημεία μεταξύ των παικτών και για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά, μίλησε για τον ρόλο του στους εν ενεργεία πρωταθλητές και πως επηρεάζει την ροή της αναμέτρησης κυρίως από την άμυνα:

«Στο παρελθόν, θα έβγαινα πάντα στο γήπεδο και σκεφτόμουν πώς να σκοράρω, όπως κάνουν τώρα ο Λάρκιν και ο Μίσιτς. Ξέρω τι αντιμετωπίζουν, πρέπει να προσπαθήσουν να καταλάβουν πώς να νικήσουν τις παγίδες άμυνας, να καταλάβουν πού να πάνε για να βάλουν τις καλάθια τους και από πού να επιτεθούν. Τώρα νιώθω ότι ο ρόλος μου είναι περισσότερο να προσπαθώ να επηρεάσω το παιχνίδι αμυντικά και να σκέφτομαι να σκοράρω, όταν έχω τη δυνατότητα και όταν είναι απαραίτητο να είμαι πιο επιθετικός».

Φυσικά, μίλησε για τον ερχομό του στην Εφές και για την προσαρμογή που έπρεπε να κάνει στην καριέρα του, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του:

«Ερχόμενος εδώ, με τόσους πολλούς σπουδαίους αθλητές, κατέστη αδύνατο να παίξω όπως έπαιζα μέχρι τότε. Έτσι, αφιέρωσα χρόνο για να αναπτύξω την ικανότητα να κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα. Νιώθω ότι υπάρχουν ορισμένες στιγμές που μπορώ να είμαι επιθετικός. Υπάρχουν φορές που μετά τον αγώνα, κοιτάζω πίσω και το βγάζω πάνω μου γιατί νιώθω ότι δεν ήμουν αρκετά επιθετικός».

Πλέον, μπορεί να μην έχει τον ίδιο ρόλο με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επισήμανε ότι οι συμπαίκτες του τον ενθαρρύνουν να επιτίθεται περισσότερο και να παίρνει ενέργειες:

«Οι συμπαίκτες μου σίγουρα με ενθαρρύνουν και με ενθαρρύνουν να γίνω περισσότερο. Είναι δική μου ευθύνη να ξέρω πότε να σουτάρω και να μην περιμένω τη στιγμή, να βγω έξω και να προσπαθήσω πραγματικά να σουτάρω ή να επιτεθώ στο καλάθι με αποφασιστικότητα».

Βέβαια, δεν μπόρεσε να μην τονίσει την δυναμική της Αναντολού, όμως ταυτόχρονα μίλησε για την ανιδιοτέλεια που τους συνδέει:

«Έχουμε μια υπέροχη ομάδα ανδρών με προσωπικότητες, που, όπως είπα, από τους πιο δυνατούς όπως ο Λάρκιν και ο Μίσιτς, δεν είναι εγωιστές. Βλέπουμε ο ένας τον άλλον ικανό να υποστηρίξει τον ρόλο μας και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Έχουμε ένα τόσο εξαιρετικό γκρουπ που ξέρει να κάνει τόσα διαφορετικά πράγματα, ο καθένας στην ομάδα μπορεί να σουτάρει και να σκοράρει σε ποσότητα. Το θέμα είναι πώς πάει το παιχνίδι και ποιος είναι περισσότερο στην μπάλα εκείνο το βράδυ».

Στην συνέχεια, επισήμανε πως η χημεία της τουρκικής ομάδας είναι το κλειδί για τις επιτυχίες των τελευταίων ετών:

«Ο προπονητής και ο GM έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εκτός γηπέδου, όλοι τα πάμε καλά και ο καθένας αφήνει τον εγωισμό του στην άκρη. Όποτε υπάρχει αυτό και χτίζετε μια χημεία σαν αυτή που έχουμε, είναι αναμφίβολα μια καλή συνταγή για να φτάσεις στον τίτλο».

Τέλος, είπε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ημιτελικό:

«Πέρυσι δεν είχαμε οπαδούς και υπήρχε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, φέτος θα είναι διαφορετική. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική ομάδα και θα χρειαστεί μια κατάλληλη προσέγγιση. Είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε την επιτυχία ενός χρόνου πριν και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και φέτος. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε όλους τους οπαδούς μας να μας στηρίξουν γιατί θα υπάρχουν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x