Euroleague

Αφιέρωμα Ευρωλίγκας στο ντέρμπι και το «Είμαστε Παναθηναϊκός» του Λοτζέσκι

Η Ευρωλίγκα φιλοξενεί ένα όμορφο αφιέρωμα για το ντέρμπι των «αιωνίων» όπου ξεχωρίζει η ατάκα του πρώην ερυθρόλευκου Ματ Λοτζέσκι που λέει «Είμαστε Παναθηναϊκός».

Ένα αφιέρωμα για τα ντέρμπι «αιωνίων» και πώς τα βιώνουν οι παίκτες φιλοξενεί η Ευρωλίγκα. «Κόκκινο και άσπρο, Ολυμπιακός», τονίζει ο Παπαπέτρου, «Είμαστε Παναθηναϊκός», απαντά ο πρώην ερυθρόλευκος Ματ Λοτζέσκι.

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Παντού υπάρχουν ντέρμπι, αλλά εδώ ο κόσμος γίνεται τόσο φανατισμένος γι’ αυτά».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Όλοι ξέρουν πως είναι από τα καλύτερα ματς σε όλη την Ευρώπη. Σίγουρα τα πρώτα χρόνια όταν παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο του αντιπάλου είσαι νευρικός, αλλά συνηθίζεις και μας αρέσει να παίζουμε σε τέτοια ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν είναι εναντίον σου».

Γιώργος Πρίντεζης: «Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Είναι δύσκολο γιατί κι ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ισορροπία, κερδίζεις ένα ματς και χάνεις το επόμενο».

Νικ Καλάθης: «Σαν παίκτης σου αρέσει αυτή η αντιπαλότητα. Πας στην έδρα τους ή έρχονται στη δική σου και ξέρεις ότι θα γίνει πόλεμος».

Τζέιμς Γκιστ: «Νιώθεις την ενέργεια. Είναι… ηλεκτρισμός. Μπορεί να πηδάς τόσο, αλλά όταν μπαίνεις σε ένα γεμάτο γήπεδο πηδάς το διπλάσιο. Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα, σαν να αγαπά το παιχνίδι περισσότερο από μας αλλά επειδή δεν μπορεί να παίξει περιμένει να το κάνουμε εμείς για εκείνους. Είναι από τις μεγαλύτερες μονομαχίες στον κόσμο, κάτι σαν κυνομαχία».

Ίαν Βουγιούκας: «Είναι ένα ενθουσιώδες περιβάλλον. Ακόμη κι όταν χάνεις ο κόσμος είναι δίπλα σου. Ένα ρητό λέει πως όταν ο αντίπαλός σου πεθαίνει εσύ ζεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x