Euroleague

Άλλη κλάση η Μπαρτσελόνα…

Το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε η Μπαρτσελόνα που «διέλυσε» 84-63 την Γαλατάσαραϊ και πάει για… σκούπα στην Τουρκία. Ανησυχία με Ναβάρο.

Ετοιμάζεται για… σκούπα η Μπαρτσελόνα. Όπως αναμενόταν, οι Καταλανοί δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ούτε στο δεύτερο ματς με την Γαλατάσαραϊ (απόντος Αρόγιο) και με το υπέρ τους 84-63 έκαναν το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Όλεσον που είχε 14 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Παπανικολάου που σημείωσε 10 και είχε και 5 ριμπάουντ. Μόλις πέντε λεπτά αγωνίστηκε ο Ναβάρο που αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις και προφυλλάχθηκε για τη συνέχεια. Ο Ντόμερκαντ ήταν πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους με 11π.

Την Δευτέρα του Πάσχα το τρίτο ματς των δύο ομάδων στην Τουρκία.

Το ματς

Προς στιγμήν η Γαλατά έδειξε να παραμένει μέσα στο παιχνίδι (7-6), αλλά σιγά-σιγά η Μπαρτσελόνα άρχισε να… ξεφεύγει. Με τους Χουέρτας και Παπανικολάου να ευστοχούν σε κάθε επίθεση, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 17-8, ενώ κάρφωμα του Έλληνα άσου έγραψε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (21-8). Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, δεν είχαν τις λύσεις στην επίθεση, με τον Όλεσον να κάνει το 25-8. Το τρίποντο του Αμπρίνες εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 πόντους (34-15), ενώ σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος (43-25), με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και τους 6.000 φίλους της Μπάρτσα να βλέπουν θέαμα απ’ την ομάδα τους.

Αρσλάν και Έρτσεγκ ήταν αυτοί που το πάλευαν περισσότερο από πλευράς φιλοξενούμενων και εκμεταλλεύτηκαν ένα μίνι black out των Καταλανών, με αποτέλεσμα να τρέξουν σερί 3-10 και να μειώσουν σε 46-35. Ο Όλεσον πέρασε εκ νέου στον αγώνα για να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, κάτι που κατόρθωσε, γράφοντας το 54-35 στο 27’. Αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν απελευθερωμένα και το 61-41 του 30’ δεν άφησε κανένα περιθώριο για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Πολύ χαλαρά πέρασε η τέταρτη περίοδος, με γρήγορο ρυθμό, εκατέρωθεν καλάθια, τη διαφορά ανέβηκε και πάνω απ’ τους 20 αρκετές φορές, με τον Χουέρτας στα τελευταία δευτερόλεπτα να σκοράρει απ’ τα 6,75 και να γράφει το τελικό 84-63 σε ένα άνετο βράδυ για τους «μπλαουγκράνα».

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 43-25, 61-41, 84-63

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x