Euroleague

Έκανε τα... εύκολα δύσκολα αλλά έφυγε αλώβητη από το Βερολίνο η Μπασκόνια!

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε ακόμη και με 16 πόντους, η Μπασκόνια δυσκολεύτηκε αρκετά από την Άλμπα, φεύγοντας τελικώς με αγχωτικό διπλό από το Βερολίνο (86-91).

Την πρώτη νίκη της στην εφετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (12/10) η Μπασκόνια, η οποία αν και προηγήθηκε ακόμα και με 16 πόντους μέσα στο Βερολίνο και την «Mercedes-Benz Arena», στο φινάλε τα... χρειάστηκε, λυγίζοντας δύσκολα με 91-86 την Άλμπα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, με τον Αμερικανό γκαρντ να ολοκληρώνει το ματς με 17 πόντους. Από κοντά ακολούθησε ο Τσίμα Μονέκε με 15 πόντους, ενώ, σημαντικές βοήθειες προσέφερε ο Σεντεκέρσκις (11π., 13ρ.). Όσον αφορά τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, αγωνίστηκε για μόλις 4:51', έχοντας 3 πόντους με 1/2 τρίποντα.

Για τους Γερμανούς που υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές ξεχώρισαν οι Σνέιντερ (17π.) και Τίλμαν (13π., 10ρ.).


Το ματς:


Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν διαδοχικά «χτυπήματα» στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με τον Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ να πετυχαίνει οκτώ γρήγορους πόντους, η Μπασκόνια προηγήθηκε με 10-6 στο 4', ενώ, λίγο αργότερα, με το τρίποντο του Χάουαρντ και τις βολές του Μονέκε, οι Βάσκοι πήγαν στο 20-15 στο 8'. Σπανιόλο και Σνέιντερ έδωσαν κάποιες επιθετικές λύσεις στην Άλμπα Βερολίνου για το 21-25 του δεκαλέπτου.

Δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Ρογκαβόπουλο και Μαρίνκοβιτς στις αρχές της δεύτερης περιόδου έφεραν τους Βάσκους για πρώτη φορά στο +8 (25-33). Κάπου εκεί, οι Βερολινέζοι ανέβασαν στροφές και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν μέχρι την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (40-41) στο 16', προτού, η περιφερειακή γραμμή της Μπασκόνια βρει κάποια εύκολα καλάθια προς το φινάλε, με τους Ισπανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 51-47.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε η αγωνιστική έκρηξη των Βάσκων, οι οποίοι με καταιγισμό τριπόντων εκτόξευσαν τη διαφορά ακόμη και στο +16 (59-75) στο 29'. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ και διαχειρίζονταν το ματς, η Άλμπα, έβγαλε αντίδραση στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, μειώνοντας στους 3 (86-89), ένα λεπτό πριν το φινάλε. Μάλιστα, οι Γερμανοί στο τέλος είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση όμως ο Καστέλο αντί να πάρει σουτ τριών πόντων, αστόχησε σε δίποντο, με τον Μονέκε στη συνέχεια να διαμορφώνει το τελικό 91-86 από την γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 47-51, 61-76, 86-91.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x