Euroleague

Κάζο για Εφές, ηττήθηκε από την αδιάφορη Άλμπα και έμεινε μακριά από την οκτάδα!

Με οδυνηρή ήττα 95-93 έφυγε από το Βερολίνο και την έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Άλμπα η Εφές, η οποία πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο στη μάχη που δίνει για να μπει στα playoffs της Ευρωλίγκας!

Ήττα-σοκ με 95-93 υπέστη στο Βερολίνο από την αδιάφορη βαθμολογικά Άλμπα η Εφές, μένοντας μακριά από την πρώτη οκτάδα της φετινής Ευρωλίγκας!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειαζόντουσαν τη νίκη για να παραμείνουν κοντά στις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για τα playoffs, αλλά βρήκαν απέναντί τους μία ψυχωμένη Άλμπα, η οποία πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, προηγήθηκε μέχρι και με διαφορά 19 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου και τελικά πανηγύρισε τη νίκη χάρη στο follow κάρφωμα του Σίκμα, 1.3’’ πριν το φινάλε!

Έτσι, η Εφές ηττήθηκε για 16η φορά στη φετινή διοργάνωση (14-16) και έμεινε κολλημένη στην 11η θέση της βαθμολογίας, μία νίκη μακριά από τα playoffs και με τα περιθώρια πρόκρισης στα playoffs να στενεύουν πολύ επικίνδυνα. Από την άλλη, η Άλμπα ανέβηκε στο 9-21, πανηγυρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά από αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στο γερμανικό ντέρμπι με την Μπάγερν.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σμιθ (25π, 7/10 τρίποντα), Λο (16π.) και Σίκμα (9π, 8 ασίστ), ενώ για την Εφές ξεχώρισαν Μίτσιτς (30π. Με 4/7 τρίποντα), Κλάιμπερν (19π, 6 ριμπ.) και Ζίζιτς (13π, 6 ριμπ.).



Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν καλό πρόσωπο επιθετικά, με τον Μίτσιτς να σκοράρει πέντε γρήγορους πόντους και να βάζει μπροστά την Εφές, με 9-5. Ο Μίτσιτς με ένα ακόμα τρίποντο έφτασε τους 8 προσωπικούς πόντους για το 11-16, πριν η Άλμπα απαντήσει με σερί 9-0, περνώντας μπροστά με 20-16 και ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (24-21).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας τους και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα 8 πόντων (33-25) στο 14’, χάρη σε τρίποντο του Μπλατ και δίποντο του Βέτζελ. Με όπλο της τον αιφνιδιασμό, τα εύστοχα τρίποντα, αλλά και τον επιθετικό οίστρο του Μάοντο Λο, η Άλμπα διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με +9 (49-40), χάρη σε buzzer-bitter τρίποντο του Σμιθ.



Η Άλμπα μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο, εκτοξεύοντας την υπέρ της διαφορά στο +19 (61-42 στο 24'), πριν η Εφές... γυρίσει τον διακόπτη, βγάζοντας αντίδραση με πρωταγωνιστές τους Κλάιμπερν και Μπράιαντ. Οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν σερί 25-7 μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, με τον Κλάιμπερν να μειώνει στον πόντο (68-67).

Μάλιστα, η Εφές πέρασε και μπροστά (68-72) με τον Κλάιμπερν να φτάνει τους 17 και τον Μίτσιτς τους 21, ενώ πήρε και προβάδισμα πέντε πόντων (75-82), με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο του πεντάλεπτο. Ωστόσο, η Άλμπα έδειξε ξανά χαρακτήρα, ισοφαρίζοντας σε 84-84 με τον εντυπωσιακό Σμιθ και κάνοντας το 93-93 με ένα ακόμα τρίποντο, αυτή τη φορά του Μπλατ, με 32'' να απομένουν για το φινάλε. Ο Μίτσιτς πήρε στα χέρια του την επόμενη κατοχή, χωρίς να φτάσει στο καλάθι και ο Σίκμα σκόραρε με follow κάρφωμα, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στους Γερμανούς!



Τα δεκάλεπτα: 24-21, 49-40, 68-67, 95-93

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x