Euroleague

Η Βίρτους... πλήρωσε τα σπασμένα του Παναθηναϊκού και η Εφές χαμογέλασε ξανά μετά από έναν μήνα!

Τέλος στο αρνητικό σερί επτά διαδοχικών ηττών στην Ευρωλίγκα έβαλε η Αναντολού Εφές, με τους Τούρκους να επικρατούν με το εντυπωσιακό 99-75 της Βίρτους Μπολόνια στην Κωνσταντινούπολη!

Ξέσπασε επί της Βίρτους Μπολόνια και... χαμογέλασε μετά από έναν ολόκληρο μήνα η Αναντολού Εφές!

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Ερντέμ Τσαν επικράτησε με το εντυπωσιακό 99-75 των Ιταλών στο «Sinan Erdem» της Κωνσταντινούπολης για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, βάζοντας έτσι τέλος στο αρνητικό σερί επτά διαδοχικών ηττών!

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, οι Τούρκοι κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ, με αποτέλεσμα να χτίσουν από νωρίς διψήφιες διαφορές, την ώρα όπου το σύνολο του Λούκα Μπάνκι αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος βρέθηκε σε τρομερό βράδυ, ολοκληρώνοντας το ματς με 26 πόντους (4/4τρ.) και 5 κλεψίματα. Από κοντά ακολούθησε ο Μπράιαντ με 21 πόντους, ενώ, πολύτιμες λύσεις έδωσε και ο Λάρκιν με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, η Βίρτους έκλεισε με δύο ήττες τη «διαβολοβδομάδα» αυτή, πέφτοντας έτσι στην 3η θέση και στο 14-7. Οι μόνοι που ξεχώρισαν απόψε ήταν οι Λούντμπεργκ και Μίκι με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:



Η Βίρτους Μπολόνια μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 7-4 στο 3'. Αυτό ήταν και το μοναδικό της προβάδισμα στο ματς, αφού από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και έπειτα, η Εφές πάτησε το πόδι στο γκάζι και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Με τον Τόμπσον να παίρνει «φωτιά» και τον Μπράιαντ να τον ακολουθεί κατά πόδας, οι Τούρκοι, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (26-15), εκτοξεύοντας τη διαφορά πάνω από τους 20 στη δεύτερη περίοδο. Με τους Ιταλούς να δυσκολεύονται και στις δύο άκρες του παρκέ, η Εφές συνέχισε να στέλνει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι με όποιον τρόπο ήθελε, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με το +21 για το 50-29!


Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου η Βίρτους κατάφερε μεν να ακολουθήσει τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να μειώσει τη διαφορά ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς. Κάπως έτσι, η Εφές έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 73-54, μετατρέποντας την τέταρτη περίοδο σε διαδικαστική υπόθεση. Παρά τη μεγάλη διαφορά, η ομάδα του Ερντέμ Τσαν δεν έριξε ταχύτητα, αντιθέτως, έφτασε ακόμα και στο +27 (!), παίρνοντας τελικώς τη νίκη με το τελικό 99-75!


Τα δεκάλεπτα: 26-15, 50-29, 73-54, 99-75.


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x