Euroleague

Λάρκιν και... ο καταιγισμός τριπόντων της Εφές παρέσυραν την Μπάγερν στην Πόλη!

Με τον Σέιν Λάρκιν να σταματά στους 28 πόντους και την Αναντολού Εφές να πετυχαίνει συνολικά 17 τρίποντα (!), η ομάδα του Μιγιάτοβιτς συνέτριψε με το εντυπωσιακό 109-86 την Μπάγερν στην Πόλη!

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, η Αναντολού Εφές επικράτησε με το εντυπωσιακό 109-86 της Μπάγερν Μονάχου στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας!

Με τον Σέιν Λάρκιν σε τρομερό εκτελεστικό βράδυ, οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το ματς με 17 εύστοχα τρίποντα και ποσοστό ευστοχίας 49%, φτάνοντας πιο εύκολα από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμα και οι ίδιοι στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που ανέβηκαν στο 12-16 και μείωσαν - έστω και προσωρινά - στη μία νίκη διαφορά την πρώτη δεκάδα, ήταν ο Αμερικανός γκαρντ με 28 πόντους και 4 ασίστ. Από κοντά ακολούθησε ο Κλάιμπερν με 21 πόντους.

Για τους Βαυαρούς, που έπεσαν στο 12-16 (χάνοντας την ισοβαθμία με την Εφές), διασώθηκαν οι Έντουαρντς και Λούτσιτς με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.


Το ματς:


Εξαιρετικός και γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, με την Μπάγερν Μονάχου να μπαίνει πιο δυνατά στο παρκέ και να προηγείται με 16-9 στο 5λεπτο. Τα τρίποντα των Ιμπάκα και Έντουαρντς, αλλά και οι βολές του Μπούκερ έστειλαν τους Βαυαρούς στο +9 (17-26) δύο λεπτά αργότερα, προτού η Αναντολού Εφές βγάλει αντίδραση στο τελευταίο διάστημα του δεκαλέπτου και με τους Γουίλις, Κλάιμπερν και Λάρκιν μειώσει σε 26-28 της περιόδου.

Παρά τα διαδοχικά τρίποντα των Κλάιμπερν και Γουίλις στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο σκορ, χάρη κυρίως στις ενέργειες του Λούτσιτς (34-41 στο 15'). Ωστόσο, οι Τούρκοι, με ένα «καυτό» τρίλεπτο στο φινάλε του δεκαλέπτου, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 13-3, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο μπροστά με 53-49!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το καλό finish του πρώτου μέρους μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές, με την ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς ουσιαστικά να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκης! Και αυτό διότι, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την περίοδο με το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 35-16, εκτοξεύοντας έτσι τη διαφορά στο +23 για το 88-65 του δεκαλέπτου! Διάστημα στο οποίο οι Τούρκοι πήραν «φωτιά» πίσω από τα 6,75μ., με έξι εύστοχα τρίποντα, την ώρα όπου ο Σέιν Λάρκιν πέτυχε από μόνος του 14 πόντους!

Κάπως έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Αναντολού Εφές κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά το ματς και την υπέρ της μεγάλη διαφορά. Μάλιστα, συνέχισαν να είναι εξίσου παραγωγικοί παρά το γεγονός πως τα πάντα είχαν κριθεί, παίρνοντας τελικώς το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 109-86!

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 53-49, 88-65, 109-86.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x