Euroleague

Μίσιτς και Κλάιμπερν «βομβάρδισαν» την Μπαρτσελόνα!

Η Αναντολού Εφές με σπουδαία εμφάνιση των Βασίλιε Μίσιτς και Γουίλ Κλάιμπερν νίκησε την Μπαρτσελόνα 96-86, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Τρεις συνεχόμενες ήττες ήταν... πολλές για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Αναντολού Εφές με τρομερό επιθετικό μπάσκετ νίκησε την Μπαρτσελόνα 96-86, κάνοντας την καλύτερη της εμφάνιση φέτος. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Αταμάν ανέβηκε στο 3-5, με αυτή του Σάρας να πέφτει στο 5-3.

Η Αναντολού Εφές ήλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διαρκειά του, έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας από παντού (18/30 δίποντα, 14/27 τρίποντα). Η Μπαρτσελόνα από την άλλη, δεν βρήκε ποτέ απάντηση στο υψηλού τέμπο παιχνίδι των Τούρκων, δεν κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, και έπεστρεψε στις ήττες μετά από τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Βασίλιε Μίσιτς και Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Σέρβος είχε 22 πόντους με 5 ασίστ ευστοχώντας διαρκώς σε τρελά σουτ, ενώ ο Αμερικανός έγραψε 24 πόντους και 6 ριμπάουντ, καθαρίζοντας με δικά του καλάθια το ματς στο φινάλε.

Από την Μπαρτσελόνα, ξεχώρισε ο απίστευτος Νίκο Λαπροβίτολα, που ειδικά στην τέταρτη περίοδο έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Συνολικά ο Αργεντίνος πέτυχε 28 πόντους με 5/8 τρίποντα, και απέδειξε γι' ακόμα μια φορά πως είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση που έχει στα χέρια του ο Σάρας.

Το ματς
Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που αρχικά πατούσε καλύτερα, φτάνοντας με κορυφαίο τον Κάλινιτς από νωρίς στο +9 (13-22). Η Εφές επωφελήθηκε από την είσοδο του Μπράιαντ Ντάνστον στο παιχνίδι, και κατάφερε να μαζέψει λίγο τη διαφορά πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο (16-22).

Στη δεύτερη περίοδο, η επίθεση της γηπεδούχου ξύπνησε, με προεξάρχοντα τον Μίσιτς, και γρήγορα πέρασε μπροστά (26-25). Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν τρίποντα, με την Εφές να βρίσκει πολύ ρυθμό και τους Μπράιαντ και Εμπαγιέ να μπαίνουν δυναμικά στην «εξίσωση». Η Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά μονοδιάστατη επιθετικά, και έτσι οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι και στο +4, που ήταν και η τελική διαφορά του ημιχρόνου (45-41).

H Eφές μπήκε ξανά δυναμικά μετά την ανάπαυλα και με σερί 8-0 έφτασε στο +12 (53-41). Η ομάδα του Σάρας προσπάθησε να αντιδράσει όμως είχε κολλήσει επιθετικά, πετυχαίνοντας μόλις πέντε πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου, ενώ ο Μίσιτς ήταν ασταμάτητος. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε τελικά το τρίτο δεκάλεπτο με υπέρ της +9 (66-57), που διαμορφώθηκε με τρίποντο στη λήξη του Σανλί.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αναντολού συνέχισε να έχει εκπληκτικό από ρυθμό με τον Κλάιμπερν να έχει πάρει φωτιά. Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι και στο +14 (71-57), όμως η Μπαρτσελόνα δεν το έβαζε κάτω με τον Λαπροβίτολα να σκοράρει συνεχόμενους πόντους. Τελικά, Κλάιμπερν και Μίσιτς έδωσαν τις απαιτούμενες λύσεις και η Εφές πήρε τη νίκη με σκορ 96-86.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 45-41, 66-57, 96-86

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x