Euroleague

Άνεμος στο Μόναχο και φουλ για πλέι οφ η Παρτίζαν

Συνέχεια στην ανοδική της πορεία στην Ευρωλίγκα έδωσε η Παρτίζαν, που νίκησε 82-71 την Μπάγερν στο Μόναχο για την 24η αγωνιστική και έκανε ένα ακόμα βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ.

Την… πόρτα της οκτάδας για τα καλά έχει ανοίξει η Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα και ένατη στα έντεκα τελευταία παιχνίδια, 82-71 την Μπάγερν στο Μόναχο για την 24η αγωνιστική.

Έτσι, η σερβική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου (σ.σ. ίωση), αλλά είχε την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών της στις κερκίδες της «Audi Dome», έφτασε σε ρεκόρ 13-11 και έκανε σημαντικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της. Αντίθετα, οι Βαυαροί (σ.σ. απόντες οι Λούτσιτς, Σίσκο και Χάντερ), υποχώρησαν στο 9-15 και έχουν πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λεσόρ (16π,. & 7ριμπ.), Νάναλι (15π.) και Πάντερ (19π.), ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Γουάιλερ Μπαμπ με δέκα.

Το ματς

Δυναμικά μπήκε στην αναμέτρηση η Παρτίζαν, που χάρη σε καλάθια των Πάντερ και Λεσόρ, προηγήθηκε 15-5 στο 5΄. Ρούμπτι και Γουόλντεν έδωσαν αρκετές λύσεις στην Μπάγερν που αντέδρασε, μειώνοντας αρχικά σε 16-13 και εν συνεχεία να ισοφαρίσει σε 19-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το σκορ να είναι 26-26, πεντέμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Πάντερ έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους 33-29 στο 17΄. Γουάλιερ Μπαμπ και Μπονγκά σκόραραν για τους βαυαρούς, όμως Έξουμ και Νάναλι έδωσαν προβάδισμα με +6 (33-39) στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η Παρτίζαν βρήκε και άλλον πόλο στο πρόσωπο του Μαντάρ, ο οποίος μαζί με τον Έξουμ, βοήθησαν να φτάσει η διαφορά για πρώτη φορά στο +15 (39-54) στο 27΄. Οι γηπεδούχοι είχαν έλλειμμα δημιουργίας, ήταν απελπιστικά άστοχοι σε δίποντα και τρίποντα (44% και 20% αντίστοιχα σε εκείνο το σημείο), με τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις 5 λάθη και τον Λεσόρ να κυριαρχεί στις δυο ρακέτες.

Έτσι, το παιχνίδι μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτό του με σκορ 45-60, και ενώ όλοι περίμεναν την τελευταία αντίδραση της ομάδας του Τρινκιερι, η Παρτίζαν βρήκε και άλλον σκόρερ τον Άντζουσιτς για το 47-67 στο 32΄. Η χαλάρωση των φιλοξενούμενων σε εκείνο το σημείο, επέτρεψε στην Μπάγερν να μειώσει σε 61-76 τρία λεπτά πριν το φινάλε και 69-78 στα τελευταία δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι αναφορικά με τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 33-39, 45-60, 71-82

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Άνεμος στο Μόναχο και φουλ για πλέι οφ η Παρτίζαν

Άνεμος στο Μόναχο και φουλ για πλέι οφ η Παρτίζαν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x